Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Glasnogovornik vlade demantirao

Libija opovrgava Gadafijev odlazak s vlasti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Libijski čelnik Moamer Gadafi istražuje mogućnosti za povlačenje s vlasti, objavio je ruski tisak, no to opovrgava libijska vlada.

Pet mjeseci nakon početka sukoba u koji se upleo NATO i koji je postao najkrvaviji od svih 'arapskih proljeća', pojavio se niz izvješća o pregovorima o Gadafijevu povlačenju s vlasti u zamjenu za zajamčenu sigurnost. Ruski list Kommersant temelji svoju priču na visokom izvoru iz Moskve. Izvješće je u Tripoliju odmah opovrgnuto, a Italija je ocijenila da Gadafijeva vlada samo pokušava izazvati pomutnju.

'Informacije o pregovorima o Gadafijevu odlasku s vlasti ili traženju utočišta u ili izvan zemlje jednostavno nisu točne', rekao je glasnogovornik libijske vlade Musa Ibrahim. 'O Gadafiju se ne pregovara, to je naše stajalište i o budućnosti Libije odlučit će Libijci. Gadafi je povijesni simbol i Libijci će umrijeti da ga obrane', rekao je. (Hina)

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prvi mirni prijenos vlasti Libijsko prijelazno vijeće predalo vlast izabranoj skupštini Slika nije dostupna Oglasio se bivši predsjednik Mesić posredovao između Gadafija, Kine, SAD- a i Rusije

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene