Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Susret s veleposlanicima

Liberman će u SAD-u objasniti krvavi napad na flotilu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izraelski ministar vanjskih poslova Avigdor Lieberman sastat će se u ponedjeljak u New Yorku s izraelskim diplomatima i izložiti im stajalište vlade u svezi s krvavim napadom na flotilu s humanitarnom pomoći, objavilo je njegovo ministarstvo.

'Lieberman će veleposlanicima u Sjedinjenim Državama, Kanadi i UN-u izložiti izraelsko stajalište o posljednjim događajima, a napose o čelnicima koji stoje iza organiziranja flotile i njihovoj povezanosti s 'međunarodnim džihadom'', ističe ministarstvo u priopćenju.

Pročitajte i ovo Napad na Izrael iron dome VIDEO Koja je tajna Željezne kupole? Pogledajte kako funkcionira najbolja protuzračna obrana na svijetu Olaf Scholz Duboko zabrinuti Nižu se osude iranskog napada na Izrael: "Ovo je novi korak u destabilizaciji regije"

'Usto će s čelnicima američke židovske zajednice razgovarati o ulozi koju mogu imati u pohodu islamskih ekstremista i drugih antisemita radi blaćenja Izraela u svijetu', po istom izvoru. U priopćenju se ne spominje nikakav susret Liebermana i članova američke administracije.

>> Izrael odbio istragu međunarodnog povjerenstva

Izraelska mornarica upala je 31. svibnja na brod u sastavu flotile propalestinskih aktivista na putu za Pojas Gaze. Devetero turskih državljana je izgubilo život, među kojima je jedan posjedovao američku putovnicu. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene