Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bliži se kraj terorističkoj organizaciji?

Libanonska vojska pronašla tajno skladište Islamske države puno oružja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Libanonska vojska u ponedjeljak je objavila da je pronašla protuzrakoplovne projektile i tajno skladište oružja na području koje su napustili militanti Islamske države.

U skladištu su pronađeni i minobacači, srednje i teške strojnice, jurišne puške, granate, protutenkovsko oružje, protupješačke mine, improvizirane eksplozivne naprave i streljivo.

Pročitajte i ovo Islamska država objavila fotografiju napadača koji su navodno odgovorni za napad u Rusiji Užas u Rusiji Islamska država objavila fotografiju napadača: Ovo su muškarci odgovorni za pokolj u Moskvi Dan nakon terorističkog napada u Moskvi - 1 Iz minute u minutu FOTO Detalji užasnog napada u Moskvi: Svjedoci opisali stravične trenutke, nakon Putina oglasio se i Zelenski

Libanonska vojska je u subotu započela operaciju istjerivanja Islamske države iz malene enklave u planinama na granici sa Sirijom.

Sirijska vojska i libanonski Hezbollah provode istodobne, ali odvojene operacije na istom području unutar Sirije.

Prošlomjesečna ofanziva Hezbollaha protjerala je militante radikalne skupine Al Nusra, bivše filijale Al Qaide u Siriji, iz susjedne enklave prema pobunjeničkom dijelu Sirije.

Libanonska vojska u petak je objavila da je otkrila i projektile zemlja-zrak u skladištu Al-Nusre u području koje je osvojio Hezbollah, a zatim preuzela vojska.

Sirijska vojska niže uspjehe uz pomoć Rusije

General pukovnik Sergej Rudskoj u priopćenju ruskog ministarstva obrane istaknuo je kako je provincija Alep u potpunosti "oslobođena" nakon što je vraćeno 50 naseljenih centara i više od 2700 kvadratnih kilometara teritorija.

"Proteklog se mjeseca dogodila dramatična promjena u Siriji", naglasio je Rudskoj.

"Sirijska vojska je uz pomoć ruskih zračnih snaga postigla niz značajnih uspjeha i zadala važan poraz velikoj skupini boraca Islamske države u središnjem dijelu Sirije", dodao je.

Militanti su sada koncentrirani u pokrajini Deir al-Zor, a Rudskoj ističe kako je Rusija pojačala svoje izviđačke i misije bombardiranja na tom području te da se sirijska vojska približava toj ekstremističkoj skupini s triju strana.

Ruski general otkrio je i da sirijska vojska napreduje između 30 i 40 kilometara svaka 24 sata i da uz pomoć Rusije koristi nove borbene strategije poput iznenadnih iskrcavanja helikopterima.

"Krajnji cilj je uništiti posljednja uporišta terorista u regiji Deir al-Zor", zaključio je Rudskoj. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene