Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policija nema novca

Legendarno sjedište Scotland Yarda ide na prodaju?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zgrada New Scotland Yarda u Londonu, kojom se policija koristi proteklih 45 godina, uskoro bi mogla biti prodana. Nekako se trebaju smanjiti troškovi, o otpuštanjima se ne razmišlja tako da su na dnevnom redu nekretnine.

Londonska policija u pokušaju da smanji troškove razmišlja o prodaji svoga sjedišta New Scotland Yarda, poznatog po znaku koji se okreće, piše u srijedu britanski list The Guardian. Policijski šefovi planiraju prodati sjedište u kojem je policija smještena od 1967. a koje bi trebalo renovirati i preseliti se u manji prostor.

Pročitajte i ovo Ilustracija Neujednačena primjena Policija oduzela 1148 vozila: U nekim dijelovima Hrvatske ćete proći gore, evo o čemu to ovisi Napad na svećenika u Sydneyju Istraga u tijeku Izbo biskupa zbog vjerskog ekstremizma, premijer hitno okuplja sigurnosne službe: "Mogu biti sretni što su živi..."

>> London: Dvoje uhićenih zbog sumnje na terorizam

Britanska je vlada naložila londonskoj policiji da do 2015. smanji rashode za 500 milijuna funti. Među drugim prijedlozima štednje su skraćenje rada šaltera za građane koji su dosada radili danonoćno, smanjenje broja nadzornog osoblja te prodaja drugih nekretnina.

Ipak, smanjenje broja policajaca kojih je ukupno 32 tisuće nije planirano. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene