Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dotukla ih globalizacija

Legendarni Tomos seli iz Slovenije na istok!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Popularni Tomos (Tovarna motornih koles Sežana) prozvodnju će do kraja godine preseliti iz Kopra negdje na istok.

Tomos motocikli bili su svojevremeno vrlo popularni, a i dan danas ima onih koji cijene ono što Tomos predstavlja. S jednom od najboljih proizvodnji u regiji, Tomos je osvojio tržišta diljem svijeta. Nizozemci su, primjerice, svake godine kupovali više od 10.000 motocikala ove marke.

Pročitajte i ovo Ilustracija Veliki problem Slovenci uputili neobičan zahtjev zbog brojnih turista koji će ići prema Hrvatskoj: "To su zatražili prvi put" Aleksandar Vučić reagirao i slovenski premijer Novi Vučićev skandal, brutalno izvrijeđao Slovence: "Odvratni su, nikad im se neću ispričati"

>> Slovenija rasprodaje 'obiteljsko srebro'

No, globalizacija se pokazala okrutnom prema ovoj tvrtki te su svi troškovi morali biti maksimalno smanjeni, a proizvodnja preseljena na istok, piše 24.ur. 'Sva naša zapadnoeuropska konkurencija se na taj korak odlučila već prije nekoliko godina, a trenutno stanje i ekonomija nas tjeraju da proizvodnju preselimo negdje na istok', rekao je generalni direktor Tomosa Matjaž Kanduč.

Iako je istočnjačka proizvodnja raširena diljem svijeta, posljednjih 60 zaposlenika Tomosa tvrdi kako nitko neće znati napraviti tako dobre i kvalitetne motore, no neki su ipak optimistični i vjeruju da će naučiti.

Preostali radnici biti će preraspoređeni na druga radna mjesta, a ako se dogodi da netko ostane na ulici dobit će dobru otpremninu kažu iz Tomosa.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene