Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nevjerojatno otkriće

LEGENDA STARA 500 GODINA POKAZALA SE ISTINITOM Pronađeni organi velikog vladara!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Grobnica u kojoj se najvjerojatnije nalaze unutarnji organi osmanskog sultana Sulejmana Veličanstveno, pronađena je nakon dugogodišnje potrage u Mađarskoj.

Povjesničari i istraživači pronašli su hram i džamiju u koju su pohranjeni ostaci Sulejmana Veličanstvenog nakon što je umro tijekom opsade Sigeta. Tursko-mađarski tim stručnjaka do otkrića je došao baš kod Sigeta, na jugu Mađarske.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ožalošćena obitelj Beba iskopana iz groba nakon što ju je prolaznik čuo kako plače četiri dana nakon ukopa Dan sjećanja na nestale 1806 nestalih osoba Obilježava se Dan nestalih u Domovinskom ratu: "Mladen je imao 22 godine kad se to dogodilo"

'Tijekom iskapanja naišli smo na heksagonalne strukture koje impliciraju da se radi o sultanskoj građevini', rekao je Ali Uzay Peker, turski akademik s odjela arhitekture Bliskoistočnog tehnološkog fakulteta.

Dvije građevine sagrađene su jedna kraj drugi, a budući da nema minareta sve ukazuje na to da se radi o hramu. 'U ovom trenu možemo reći da smo pronašli lokaciju Sulejmanovog hrama', dodaje Peker.

Sulejmana I., u Europi znanog i kao 'Veličanstveni', povjesničari smatraju najvećim vladarom Osmanskog carstva, a preminuo je tijekom opsade Sigeta kojeg je branio Nikola Šubić Zrinski.

Njegovo je tijelo potom odvezeno u Carigrad, današnji Istanbul, te je tamo sahranjeno, ali prema legendi, njegovo srce i ostali unutarnji organi izvađeni su i sahranjeni na mjestu gdje je umro.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene