Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oteli je u kovčegu

Lažno modno snimanje: Manekenku drogirali i htjeli prodati na aukciji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedna britanska manekenka je u srpnju oteta i zadržana tjedan dana u Italiji nakon što ju je drogirao Poljak koji ju je pokušao prodati kao seksualnu robinju putem interneta, objavila je policija u subotu.

Poljak Lukasz Pawel Herba (30) optužen je za organiziranje otmice neimenovane britanske manekenke. S idejom da je prodaju pod seksualno roblje, otmičari su njezine fotografije objavili te je manekenka stavljena na aukciju za 300 tisuća dolara, izjavio je zamjenik milanskog državnog odvjetnika Paolo Storari.

Pročitajte i ovo Europol - 2 Osobna karta kriminala Kriminalne mreže duboko su infiltrirane u sve pore društva, a u europskim bandama visoko kotiraju i Hrvati: "Više se ne možete skrivati" Ilustracija Velika afera Golemi incident u Europolu, nestali izuzetno povjerljivi dokumenti iz sefa: Pogledajte kakve detalje sadrže i gdje je dio njih pronađen

Sve je počelo prihvaćanjem modnog snimanja u Milanu. Kada je došla na lažan foto-session blizu glavnog željezničkog kolodvora u Milanu 11. srpnja, neidentificiranoj dvadesetogodišnjakinji ubrizgan je ketamin.

Nakon što su je drogirali, otmičar i suučesnik su je zavezali lisicama, a potom su je stavili u veliku torbu u prtljažnik automobila. Nakon toga su vozili dva i pol sata do zabačene kuće u Borgialu, malom zaseoku udaljenom oko 200 kilometara od Milana.

Zavezana lisicama za namještaj, dvadesetogodišnjakinja je u iznajmljenoj kući provela tjedan dana. Policija je navela da nije bila seksualno zlostavljana.

Tijekom tih sedam dana, njezini otmičari su objavili aukciju dolara kojom su manekenku htjeli prodati u seksualno roblje putem crnog tržišta na internetu i mreže "Black Death" koja je od prije već pod istragom Europola.

Ipak, aukcija nije uspjela, a tada su otmičari odlučili tražiti otkupninu.

Njezin britanski modni agent odmah je obavijestio policiju kada se mlada manekenka nije uspjela vratiti s letom u London te je uskoro i on od otmičara dobio zahtjev za otkupninom.

Herba i njegov suučesnik su 17. srpnja, nakon neuspjele aukcije na koju se nitko nije prijavio, vratili manekenku u Milano te su je pustili u blizini britanskog konzulata pod prijetnjom za njezin život ukoliko ih prijavi i ukoliko im ne dostavi 50 tisuća dolara u Bitcoinima.

Nedugo nakon što je puštena, policija je uspješno ušla u trag otmičarima, prenosi Telegraph.

Lukasza Pawela Herbu, koji živi u Velikoj Britaniji, policija je uskoro uhitila i optužila za otmicu. Iz policije su priopćili da je Herba priznao otmicu, a istražitelji su naveli da je cijela akcija bila toliko razrađena da je vjerojatno zahtijevala mjesece planiranja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene