Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mala Maria

'Plavog anđela' kupili za 1000 eura? 'Kao da imamo bombu u kući'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Susjedi romskog para optuženog za otmicu djevojčice Marije tvrde kako su malenu kupili za 1000 eura.

Hristos Salis i Eleftheria Dimopoulou optuženi su za otmicu djeteta, malene Marije koja je u grčkim medijima dobila nadimak 'Plavi anđeo'. Hristos je jučer pred policijom za sve pokušao optužiti svoju suprugu rekavši kako on nikada nije htio Mariju jer je to bilo 'kao da imaju bombu u kući', piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Ilustracija (Foto: AFP) Otmica Somalski pirati oslobodili brod: Plaćena im vrtoglava otkupnina Slika nije dostupna 'Bitka' za 'plavog anđela' Nakon Bugara i Grci zavapili: 'Vratite nam Mariu!'

Susjedi ovog para jučer su medijima dali do znanja kako su Hristos i Eleftheria za djevojčicu, koju su godinama izrabljivali za prosjačenje, platili 1000 eura.

>> Tko je zapravo Maria? Potraga za roditeljima 'plavog anđela'

Podsjetimo, DNK analiza je pokazala da djevojčica nije u krvnom srodstvu s parom, a iako su njeni lažni roditelji govorili da ima četiri godine, liječnički pregled je pokazao da ima pet ili šest.

Odvjetnici romskog para kod kojeg je djevojčica živjela tvrde da ona nije oteta, te da se tu ne radi o trgovini ljudima. 'Radilo se o ženi koja nije mogla zadržati dijete i preko treće osobe ju je povjerila tom paru 2009., nedugo nakon poroda', rekla je odvjetnica.

I dok jedni susjedi tvrde kako su Hristos i Eleftheria dijete kupili drugi pak staju u njihovu obranu. Tako je i vođa romske zajednice u kojoj par živi kazao kako nema govora o tome da je dijete kupljeno ili oteto. 'Mi niti prodajemo, niti kupujemo djecu, imamo dovoljno svoje djece', rekao je Babis Dimitriou i ponovio kako je djevojčičina majka nju ostavila prije nekoliko godina te su je potom Hristos i Eleftheria uzeli kao svoju, piše AP.

Par se pokušava nagoditi, pa bi priznali krivnju za nelegalno posvajanje kako bi si umanjili kaznu. Trenutno se istražuje na desetke slučajeva nestale djece iz cijelog svijeta koje bi mogla pomoći u pronalasku pravih Marijinih roditelja.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene