Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pokrenuta istraga

Lažni "princ od Crne Gore i Makedonije" godinama uživao u luksuzu, zavarao i Pamelu Anderson

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijanska policija razotkrila je muškarca koji se predstavlja kao „Princ od Crne Gore i Makedonije“ te je zavarao pripadnike visokog društva diljem svijeta.

„Princ“ Stefan Černetić (57) kreirao je nekoliko Facebook profila i internetsku stranicu na kojima se hvali svojim nepostojećim podrijetlom.

Pročitajte i ovo Saudijski princ Mohammed bin Salman (Foto: AFP) CIA ima snimku Turski mediji: Saudijski princ bratu je rekao da Khashoggija ''treba ušutkati'' Slika nije dostupna Na pomolu međunarodni skandal? Daily Mail: Saudijski princ Salman drži 17 zatočenih zapadnjačkih biznismena, neki navodno i mučeni

Na njim redovito objavljuje fotografije s brojnim gradonačelnicima, kardinalima pa čak i pripadnicima kraljevske obitelji Monaca.

Zavarao brojne slavne osobe

Černetić je uspio zavarati brojne slavne osobe među kojima je i poznata glumica i Playboyeva zečica Pamela Anderson. Ona ne samo da je povjerovala u legitimnost prestolonasljednika Crne Gore i Makedonije, već je i kleknula pred njim, kako bi primila titulu grofice od "ljiljana Santa Marije Ligure" i bila proglašena "Velikom damom Crne Gore".

"Njegovo veličanstvo" se prije dva tjedna našlo za stolom princeze Irene od Grčke i Danske u Ateni, a samo nekoliko dana ranije prisustvovao je utrkama Formule 1 u Monaku, u društvu šeika i super modela.

 Černetić je u razgovoru za RT odbacio sve optužbe poručivši: „Ja sam nasljednik krune Crne Gore. Vrlo jednostavno“.

Da se „princ“ lažno predstavlja talijanska je policija posumnjala prije godinu dana kad je Černetić proveo nekoliko tjedana u luksuznom resortu na jugu Italije gdje je održao sastanke s brojnim poduzetnicima i političarima.

Pritom se vozio u Mercedesu s oznakama Crne Gore i lažnim diplomatskim tablicama. Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore odbilo je platiti račun za njegov boravak poručivši kako se Černetić lažno predstavlja.

Lažni diplomatski dokumenti

Sličan modus operandi imao je u jednom elitnom odmaralištu u Fusini gdje je napravio pozamašan račun, koji je proslijeđen Ambasadi Makedonije u Italiji. Stigao je odgovor kao hladan tuš - ne šaljite nam račune, princa nemamo, a sigurno ga ne dijelimo s Crnom Gorom.

Talijanski mediji javljaju kako su Černetićevoj kući pronađeni lažni diplomatski dokumenti i pečati te Mercedes sa oznakama Crne Gore.

Uz Černetića je optužena i osoba talijanskog državljanstva koja ga je pratila na proputovanju predstavljajući se kao ambasador Makedonije u Italiji.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene