Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Skandal u Rusiji

VELIKA NEUGODNOST Psovka neopreznog ministra privukla svu pozornost

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trebala je to biti konferencija za novinare o rješavanju sirijske krize i borbi protiv Islamske države, ali je neoprezna izjava ruskog ministra vanjskih poslova Sergeja Lavrova privukla svu pozornost.

Čak se i bivši američki veleposlanik u Moskvi uključio u reakcije na društvenim mrežama nakon što su Lavrovu izletjele nediplomatske riječi u utorak dok su on i njegov saudijski kolega Adel al-Juber imali susret s novinarima.

Pročitajte i ovo Sidro oštetilo cjevovod Balticconnector Hibridno ratovanje Sigurnost milijarde ljudi je ugrožena: "Znamo što su Rusi razvili za ratovanje pod morem" Sergej Lavrov Pozvao na oslobađanje svih talaca "To je izravna prijetnja međunarodnom miru": Lavrov oštro osudio napade Britanije i SAD-a

Snimke pokazuju Lavrova kako čeka dok se dio konferencije prevodi na arapski, gleda svoj mobitel, pravi bilješke, namješta naočale češe se po čelu i tada tiho kaže: "J....i moroni".

Nije jasno o kome je to Lavrov govorio, a njegova glasnogovornica, koja je bila nazočna, rekla je kako nije čula ministra da psuje te da su njegovi razgovori s Jubeirom prošli dobro.

Njih dvojica nisu uspjeli riješiti nesuglasice oko sudbine sirijskog predsjednika Bashara al-Assada.

Reakcije na društenim mrežama uključuju i onu bivšeg američkog veleposlanika Michaela McFaula u odgovoru na nagovještaj da je Lavrov svoje riječi usmjerio prema saudijskom ministru.

Otkriven Putinov plan za Islamsku državu

Bila bi to velika neugodnost za Moskvu u vrijeme dok započinje novu diplomatsku ofenzivu oko Sirije.

"Stvarno? A mene je optuživao za nediplomatski jezik", napisao je McFaul na Twitteru.

Lavrovljeva glasnogovornica rekla je kako on nije bio zlovoljan zbog razgovora s Jubeirom.

Reutersov fotograf koji je bio nazočan rekao je kako su riječi Lavrova, koji se često ljuti na fotografe, izgleda bile namijenjene onima koji su počeli fotografirati dok je dizao ruku da namjesti naočale.

Neki na društvenim mrežama, barem dijelom šaljivo, ipak su izvukli drugačije zaključke.

Jedan korisnik Twittera rekao je kako će Riyadh odgovoriti crpeći više nafte i tako još smanjujući njezinu cijenu kako bi naštetio Rusiji koja se uglavnom oslanja na izvoz energenata. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene