Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Upitan ugovor u Kopenhagenu

Lavrov: Američko izaslanstvo koči pregovore o START-u

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov ocijenio je u četvrtak da pregovore sa Sjedinjenim Državama o novom ugovoru o nuklearnom razoružanju koči američko izaslanstvo, zbog čega postoji 'velika vjerojatnost' da se on u Kopenhagenu neće potpisati.

'Zadnja dva do tri dana vidimo da američko izaslanstvo koči pregovore u Ženevi' o zaključenju novog ugovora START, rekao je Lavrov, a prenijela je ruska televizija. Zbog toga je 'vrlo vjerojatno' da se neće potpisati novi ugovor u Kopenhagenu, u prigodi održavanja UN-ove konferencije o klimi.

Pročitajte i ovo Jeste li znali - Ivan Čačić Mala škola prognoze Jeste li znali kada se obilježava Svjetski meteorološki dan? Odgovor otkriva meteorolog Čačić Ilustracija Vojna industrija cvjeta Susjedna država počinje s proizvodnjom dronova-samoubojica: "Na sve utjecaje imamo odgovore, a i izvozit ćemo ih, to je skupo na tržištu"

Jedan američki dužnosnik izjavio je u srijedu navečer da se SAD i Rusija do konca godine neće dogovoriti o ugovoru koji će zamijeniti START. Novi ugovor o kojemu rusko i američko izaslanstvo već više od šest mjeseci pregovaraju u Ženevi, treba zamijeniti START 1 zaključen 1991. koji je istekao 5. prosinca. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene