Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Politička odgovornost

Premijer zbog urušavanja krova supermarketa podnio ostavku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik latvijske vlade Valdis Dombrovskis podnio je ostavku zbog tragičnog urušavanja krova samoposluge u Rigi, u kojem su poginule 54 osobe.

Latvijski premijer Valdis Dombrovskis podnio je u srijedu ostavku zbog tragedije u supermarketu Maxima u Rigi gdje su poginule 54 osobe u urušavanju krova i zida, javljaju latvijski mediji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Najmanje 54 poginulih Tragedija u Latviji: 'Ovo nije prirodna katastrofa nego masovno ubojstvo' Slika nije dostupna Tragedija u Latviji Horor u supermarketu: 32 mrtvih u urušavanju krova

Latvija: Utvrđen konačni broj žrtava u najtežoj katastrofi od neovisnosti

Dombrovskis je izvijestio novinare o svojoj odluci nakon sastanka s latvijskim predsjednikom Andrisom Berzinsom. Premijer je izjavio da preuzima političku odgovornost za to što se dogodilo.

'Objavljujem ostavku na dužnost premijera i preuzimam političku odgovornost za... tragediju', rekao je Dombrovskis novinarima.

Zid i krov supermarketa Maxima urušili su se 21. studenoga, a pod ruševinama su ostali deseci ljudi. Po posljednjim podacima, poginule su 54 osobe, a četrdesetak je ozlijeđeno. Točan uzrok urušavanja još uvijek nije poznat.

To je najteža katastrofa koja je zadesila ovu baltičku zemlju s dva milijuna stanovnika otkada je prije dvadeset godina proglasila neovisnost od bivšeg SSSR-a.

Valdis Dombrovskis (42), čelnik koalicije desnog centra Jedinstvo, na dužnosti je bio od ožujka 2009. i najdugovječniji je latvijski premijer od neovisnosti. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene