Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Susret u Beogradu

Lagumdžija i Dačić za čvršću suradnju u susjedstvu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Lagumdžija i Dačić poručili su da da suradnjom u susjedstvu mogu postići više nego li svaka zemlja pojedinačno.

Ministri vanjskih poslova Bosne i Hercegovine i Srbije Zlatko Lagumdžija i Ivica Dačić ocijenili su u srijedu u Beogradu da treba nastaviti dinamiku dosadašnjeg uspješnog razvoja odnosa dviju država i poručili da suradnjom u susjedstvu mogu postići više nego li svaka zemlja pojedinačno.

Pročitajte i ovo Zlata Hrvoj Šipek i Ivan Turudić tijekom Turudićeve prisege pred Saborom Osvrnula se i na Turudića Hrvoj Šipek: "Turudić do stupanja na dužnost nema nikakve ovlasti" Predsjednik Zoran Milanović s predstavnicima Mreže mladih Hrvatske - 1 Na sastanku s predsjednikom Iz Mreže mladih Hrvatske podsjetili na svoj zahtjev: "Savjet mladih RH ne bi smio imati ovlast koordinirati rad ostalih udruženja mladih"

Dvojica šefova diplomacija ukazala su kako je nedavna donatorska konferencija za ugrožene od poplava u Srbiji i BiH u Bruxellesu, pokazala da je zajednički nastup dvije zemlje bio korisniji jer je prikupljeno više sredstava nego da su Sarajevo i Beograd odvojeno lobirali za pomoć donatora.

Lagumdžija: Hrvatska je prijatelj BiH i pokušava pomoći u krizi

'Međusobno smo povezani i zajedno smo mnogo jači nego pojedinačno', ocjena je srbijanskog šefa diplomacije na zajedničkoj tiskovnoj konferenciji nakon susreta s Lagumdžijom.

Dačić je istaknuo interes Srbije za stabilnost i ekonomski razvoj BiH, naglašavajući kako je 'Srbija zainteresiraana i za odnose sa Republikom Srpskom i za odnose sa Federacijom BiH i sa središnjim vlstima u Sarajevu', te ukazao da 'postoji uzajamna podrška' u procesu eurointegracija.

Ocjena njegovog bosanskohercegovačkog kolege je da Srbija i BiH 'predstavljaju uzor za regionalnu suradnju', a teme razgovora su, kako je rekao, bile upravo mogućnosti za dodatno poboljšanje i unaprjeđenje odnosa dviju država.

'Dobivam novce za filmove od Hrvatske, ali moram govoriti istinu!'

'Ujedinjeni u regiji možemo učiniti mnogo više ako budemo radili zajedno”, rekao je Lagumdžija i poručio da se “Balkan ne smije zapostaviti', ocijenivši da je ubrzanje procesa eurointegracija Srbije i EU interes i međunarodne zajednice.

Lagumdžijina je poruka i da su događaji u Ukrajini 'pouka za Europsku uniju da Balkan ne smije stagnirati i da treba ubrzati njegov europski put'.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene