Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bezočna laž

Lagala ljudima da je tetka poginulog u školi Sandy Hook i prikupljala donacije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bezočna prijevara žene iz Bronxa. Ljudima je lagala da je tetka jednog od poginulih dječaka iz Newtowna te da za njegovu obitelj prikuplja novac.

Nouel Alba, 37-godišnjakinja iz Bronxa uhićena je jer se predstavljala kao tetka šestogodišnjeg Noaha Poznera, jednog od 20 ubijene djece u osnovnoj školi Sandy Hook. Ljudima je govorila da prikuplja novac za 'pogrebni fond', priopćile su vlasti, javlja New York Daily News.

Pročitajte i ovo Pucnjava ispred škole Sve se istražuje VIDEO Policija u SAD-u ubila učenika ispred škole nakon dojave da ima pištolj Slika nije dostupna Ususret godišnjici POD VELOM TAJNE: Ruši se 'škola pokolja'

Ona je naime koristila društvene mreže da bi pomoću njih prikupljala donacije te širila priču o sastanku s predsjednikom Barackom Obamom. 'Meni se to gadi', rekao je ujak poginulog Alexisa Hallera čijim se imenom služila prevarantica.

>> Newtown: Na pogrebu učiteljice bio i Paul Simon, izveo 'Sound of Silence'

Na dan pucnjave, na Facebooku je Alba prvo objavila da se moli za obitelji čija su djeca stradala u pucnjavi, a 15 minuta nakon toga napisala je da je njezin nećak među žrtvama. Dalje se služila i drugim društvenim mrežama gdje je objavljivala statuse u kojima je tražila pomoć u obliku novca.

'Osnovali smo pogrebni fond za mog brata i ostale obitelji', napisala je na profilu, a potom objavila i broj računa na koji građani mogu uplaćivati donacije.

Nakon što su pročitali poruke, neki su je ljudi kontaktirali telefonom. Jednom je donatoru rekla da mora u školu kako bi pomogla u identifikaciji malenog Noaha, a čak mu je spomenula i da će se sastati s predsjednikom Obamom prije nego on održi govor.

Nakon što je američki novinar Anderson Cooper raskrinkao mnoge navodne fondove koji primaju donacije, među kojima je bila i Alba, ona je rekla da je vratila sav novac koji je prikupila te da nije sudjelovala u prijevari, već da su njezini profili na društvenim mrežama bili hakirani. Federalna istraga pokazala je da je Alba uistinu vratila novac, ali tek nakon što su mediji objavili priču o njezinom lažnom fondu. Međutim, nije poznato o koliko se točno novca radi.

Sada joj prijeti pet godina zatvora i kazna od 250.000 dolara.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene