Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon punih 27 godina

Laburisti postali tek treća stranka u Velikoj Britaniji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Laburistička stranka pala je na treće mjesto iza konzervativaca i liberalnih demokrata, prvi put u više od 27 godina, po anketi objavljenoj u utorak uoči važnog govora premijera Gordona Browna na godišnjem kongresu laburista.

Odgovarajući na pitanje koja bi stranka trebala sastaviti iduću vladu, 36 posto ispitanika odgovorilo je konzervativna stranka Davida Camerona. Laburisti, na vlasti od 1997., na trećem su mjestu popularnosti među biračima (24 posto), iza liberalno-demokratske stranke (25 posto). Ovo je prvi put nakon travnja 1982. da su laburisti u anketama pali na treće mjesto, iza torijevaca i liberala. U sličnoj anketi prošli mjesec torijevci su dobili 43 posto glasova, laburisti 26 posto, a liberali 17 posto.

Pročitajte i ovo Ilustracija Uoči izbora Jeste li pročitali stranačke programe? Evo što ste odgovorili u Dnevniku Nove TV Sir Jeffrey Donaldson Sustigla ga prošlost Političar i vitez podnio ostavku: Optužen je za seksualni prijestup

Novo istraživanje koje je Ipsos Mori proveo telefonski među 1.003 odrasla ispitanika od 25. do 27. rujna, objavljeno je uoči važnog govora Gordona Browna i nekoliko mjeseci prije parlamentarnih izbora planiranih najkasnije u lipnju 2010. Institut podsjeća da stranke obično dožive stanoviti 'uzlet' nakon godišnjeg kongresa. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene