Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Bez obzira na sve'

Laburisti će voditi kampanju za ostanak u EU-u

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vodit ćemo kampanju za ostanak u Europskoj uniji, rekao je glasnogovornik stranke za vanjsku politiku Hilary Benn.

Britanska oporbena Laburistička stranka vodit će kampanju da Velika Britanija ostane u Europskoj uniji bez obzira na sve, rekao je u ponedjeljak glasnogovornik stranke za vanjsku politiku Hilary Benn.

Pročitajte i ovo Europski parlament sdp objavio liste DIP od ponoći prima kandidature za Europski parlament, za kršenje izborne šutnje ozbiljne novčane kazne Nastavak prosvjeda poljoprivrednika Nezadovoljni europskom politikom Prosvjednici blokirali centar Bruxellesa: Europski birokrati gnjev poljoprivrednika mogu vidjeti, čuti, ali i namirisati

Izbor Jeremyja Corbyna za vođu laburista izazvao je bojazni kod nekih aktivista za ostanak zemlje u EU-u da bi on mogao utjecati na laburističke glasače da glasuju protiv članstva u Uniji na referendumu koji bi se trebao održati do kraja 2017.

Corbyn, koji je glasovao protiv britanskog članstva u EEZ-u 1975., nije se izjasnio o tom pitanju, kazavši da želi vidjeti kakve reforme premijer David Cameron može izboriti.

"Vodit ćemo kampanju za ostanak u Europskoj uniji", rekao je Benn za BBC radio.

Referendum o članstvu Velike Britanije u EU u lipnju 2016.

Na pitanje hoće li laburisti to činiti bez obzira na okolnosti, Benn je rekao: "U svim okolnostima."

Benn je rekao da je Corbyn jasno dao do znanja da želi da zemlja ostane u EU-u, ali još nije jasno je li to Bennovo mišljenje usuglašeno s novim vodstvom stranke.

Bivši glasnogovornik laburista za gospodarstvo Chuka Umunna rekao je, međutim, u nedjelju da Corbyn ne misli tako. "Ne mogu zamisliti da bih mogao voditi kampanju zajedno s onima koji zagovaraju naš izlazak (iz EU-a), a Jeremy mi je jasno kazao da on ne dijeli u potpunosti to stajalište."

Manje od 24 sata od Corbynovog izbora, njegov zamjenik Tom Watson rekao je uz to da se s njime ne slaže oko ključnih obrambenih pitanja kao što je članstvo u NATO-u te da takva pitanja "treba razraditi". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene