Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Snimka kurdskog borca

'KOBRA JE PALA' Trenutak u kojem ruska 'Igla' ruši tursku AH-1W Super Cobru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kurdski borci su prijenosnim raketnim sustavom doslovce raznijeli turski borbeni helikopter, a snimka se tijekom vikenda pojavila i na internetu.

Koristeći ruski prijenosni raketni sustav 9K38 Igla (NATO oznaka SA-18), video snimka s YouTubea prikazuje kurdskog borca i navodno pripadnika Radničke partije Kurdistana (PKK), kako vreba, cilja i ruši američki borbeni helikopter AH-1W Super Cobru.

Pročitajte i ovo Ilustracija Bombaški napad Racije širom Turske: Uhićeno 145 osoba osumnjičenih za povezanost s kurdskim militantima Slika nije dostupna Turska iz zraka napala PKK u sjevernom Iraku: Uništili bunkere i skladišta streljiva

Prijenosni raketni sustav 9K38 Igla koristi infracrveno navođenje pri traženju mete.

Mjesto događaja, kao niti vrijeme nastanka te snimke nisu neovisno utvrđeni i potvrđeni, ali The Aviationist prenosi da je AH-1W Super Cobra bila u misiji potpore turskim vojnicima koji su se borili protiv pripadnika PKK na tom području.

Nakon što kurdski borac ispali raketu prema helikopteru, ona ga pogađa silovita, a helikopter se doslovce raspao u zraku te pao negdje između udaljenih brda.

Nakon obaranja letjelie, može se čuti povik koji u prijevodu glasi "Kobra je srušena! Bravo!".

Akcija na videu počinje od 4:20 minuta nadalje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene