444632
444632
444632
444632
444632

Kupio imanje s hotelom za 49 američkih dolara

  • , 27.07.2016., 14:02
  • Autor:
  • komentara

Bračni par s otoka Kosrae u Mikroneziji svoju imovinu prodao je putem tombole, a sretni dobitnik skupocjeno imanje osvojio je kupnjom srećke od 49 američkih dolara.

 
 
 
 
Ilustracija (Foto: Thinkstock)
Ilustracija (Foto: Thinkstock)

Doug i Sally Beitz devedesetih su godina prošlog stoljeća doselili na otok Kosrae u Mikroneziji i ondje otvorili hotel, no poželjeli su se vratiti u rodnu Australiju te su, umjesto da prodaju svoju imovinu na uobičajen način, organizirali tombolu u kojoj je, kupnjom srećke od 49 američkih dolara mogao sudjelovati bilo tko iz bilo kojeg dijela svijeta.

Prije izvlačenja u utorak Doug Beitz je objasnio kako želi da njegov posao nastave "ljudi koji su po interesima slični njemu i njegovoj supruzi".

Kazao je i da se nada kako će dobitnik biti netko tko voli toplu klimu i susrete s novim ljudima iz cijelog svijeta.

Obitelj Beitz odlučila je da će se tombola smatrati uspjelom ukoliko se proda minimalno 50.000 srećki, što ukupno iznosi iznosi 2,45 milijuna dolara. No igra je izazvala tolik interes diljem svijeta da je navedeni uvjet vrlo brzo izbrisan s internetske stranice.

Deseci tisuća igrača vjerojatno su bili razočarani kada je izvučen broj 44.980. Doug Beitz je objavio da se dobitnik zove Joshua i da živi u Novom Južnom Walesu na jugu Australije.

Isprva nije želio objaviti njegov potpuni identitet kako bi novome vlasniku omogućio da u potpunosti "osvijesti" informaciju o velikoj dobiti i da ga poštedi medija.

A Joshua je uz hotel bez dugova na otoku Kosraei, smještenom sjeverno od Salomonskog otočja i jugozapadno od Havaja na kojemu živi oko 6500 stanovnika, u igri na sreću osvojio i kuću s četiri sobe, pet automobila koje turisti mogu unajmiti, dva minibusa s deset mjesta, kombi, restoran i gotovinu u iznosu od 10.000 dolara.

Hotel je smješten na unajmljenom terenu, no ugovor za njegovo korištenje vrijedi dulje od 20 godina.

Hotel je vrlo popularan među turistima i posjetiteljima, osobito među obožavateljima ribarenja i ronjenja (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se