Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Djelo slavnog majstora

Kupila 'Renoira' vrijednog 100.000 dolara na tržnici za 50 dolara!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Neimenovana Amerikanka, na tržnici u Virginiji za 50 dolara, je kupila djelo francuskog majstora Pierre-Augustea Renoira.

Slika je kupljena na 'buvljaku' u paketu u kojem su još bili lutka i plastična krava za koji je prodavatelj tražio 50 dolara. Kada je na slici zapazila pločicu s natpisom 'Renoir' odnijela ju je na procjenu stručnjacima. Oni su ustanovili da se vjerojatno radi o djelu 'Paysage Bords de Seine' slavnog majstora iz 1879. godine i da je kupljena u pariškoj galeriji 1926. godine., javlja BBC.

Pročitajte i ovo Sukob na kulturnoj sceni - 1 Nastavak velikog sukoba Skandal na kulturnoj sceni: Muzej i Akademija ratuju oko slike jednog od najvažnijih hrvatskih umjetnika Ilustracija ''Banksy'' u Zaragozi Policija razbila kriminalnu grupu koja je krivotvorila i prodavala radove najpoznatijeg nepoznatog umjetnika na svijetu

>> Christie's izlaže umjetnine vrijedne 470 milijuna dolara

Nova vlasnica sliku će već ovoga mjeseca dati na aukciju i vjeruje se da će za nju dobiti najmanje 100 tisuća dolara, odnosno dvije tisuće puta više nego što ju je platila. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene