Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kuhanje s tekućim dušikom

Kuhar kuhajući ostao bez obje ruke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemački kuhar eksperimentirajući s Heston Blumenthal metodom kuhanja izazvao je eksploziju koja mu je raznijela obje ruke.

Kuhar Martin E. kuhao je prema receptu koji uključuje metodu spremanja hrane pomoću tekućeg dušika. Nešto je krenulo krivo i uslijedila je velika eksplozija, piše njemački Berliner Morgenpost. Jednu ruku 24-godišnjeg kuhara u potpunosti je raznijela eksplozija, a drugu su mi liječnici bili primorani amputirati.

Pročitajte i ovo Napad na regiju Harkiv Na obrazovnu ustanovu Ruski napad na granici s Ukrajinom: Četiri osobe prevezene u bolnicu, ima i mrtvih Eksplozija u hidroelektrani kod Bologne Užas kod Bologne VIDEO Eksplozija u talijanskoj hidroelektrani: Četvero radnika poginulo, za nekolicinom se još traga

Helikopterom prebačen u bolnicu

Kuhar Blumenthal, poznat po znanstvenom pristupu kuhanju, izumio je kuhanje s uporabom tekućeg dušika Eksplozija se dogodila u kući majke kuharove djevojke, u mjestu Stahnsdorf nedaleko od Berlina, a obje žene prošle su neozlijeđene. Kuhar, koji je pobornik molekulaerne gastronomije, otišao je u kupaonicu s bocom tekućeg dušika.  Kasnije je izjavio da je pokušavao napuniti bocu dušikom, a njegova 16-godišnja djevojka rekla je kako je pokušavao isprazniti bocu.  Djevojka je nakon eksplozije pozvala Hitnu pomoć koja je kuhara helikopterom prevezla u bolnicu.

Znanstveni pristup kuhanju

Tekući dušik zapravo je čisti dušik na vrlo niskoj temperaturi koji mora biti skladišten u posebnu ambalažu pod strogo kontroliranim uvjetima. Kuhanje s tekućim dušikom izumio je slavni kuhar Blumenthal poznat po znanstvenom pristupu u kuhanju.

Jeste li kad jeli hranu pripravljenu uz pomoć ove metode?

  • Da
  • Ne

Ukupno glasova:

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene