Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iskoristili priliku

Kubanski baletani i balerine prebjegli za vrijeme turneje po Meksiku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pet balerina i dva baletana, članova kubanskog nacionalnog baleta, iskoristilo je priliku te je za vrijeme turneje po Meksiku prebjeglo.

Sedmero članova kubanskog nacionalnog baleta prebjeglo je prošlog mjeseca dok je trupa bila na turneji u Meksiku, otkrio je u srijedu glasnogovornik baleta u jednoj od posljednjih komunističkih zemalja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Crna predviđanja Najvažnija izborna godina počela krvavim obračunom: Karteli ubili dva gradonačelnička kandidata Maksim Kuzminov, Sergej Nariškin pronađen izrešetan Šef ruske obavještajne službe o ubijenom ruskom pilotu: "Bio je moralni leš"

'Da, istina je, ostali su u Meksiku, prebjegli su, istina je', kazao je glasnogovornik koji je želio ostati neimenovan, prenosi Reuters.

>> Zapovjednik sirijske vojne policije prebjegao pobunjenicima

Prema tvrdnjama internetske stranice 'cafefuerte.com' šestero plesača ušlo je u Sjedinjene Države i nalaze se u Miamiju koji je središte kubanskih iseljenika, dok je jedan ostao u Meksiku. Među prebjezima su, navodno, dva muškarca i pet žena u dobi od 20 do 24 godine

Glasnogovornik baleta nije mogao potvrditi njihova imena ili dati više podataka o bijegu.

Kubanska skupina, poznata po klasičnom baletnom stilu i kvalitetnim plesačima, često odlazi na međunarodne turneje. Tijekom godina mnogi su plesači prebjegli i pridružili se plesnim skupinama u inozemstvu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene