Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neobjašnjiva ljudska okrutnost

Krvoločno na smrt pretukli više od 20 tuljana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvadeseti i tri tuljana uključujući i osmero mladunčadi, zatučeno je na smrti u Ohau Point, koloniji za tuljane blizu Kaikoura na jugu Novog Zelanda. Javnost je zgrožena ovim činom.

Tuljani su ubijeni tijekom prošlog tjedna, potvrđuju iz novozelandskog ministarstva zaštite okoliša, te opisuju napade kao 'kukavičke i bezosjećajne'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Izdano upozorenje na tsunami Novi Zeland pogodio potres 6,6 po Richteru Slika nije dostupna Nije praznovjerje Ptičji izmet mu stvarno donio sreću

>> Brane tuljane: Aktivisti pred kanadskim veleposlanstvom

Tuljani su zaštićena vrsta na Novom Zelandu te onome koga se ulovi da zlostavlja ili uboija tuljane, prijeti najmanje 6 mjeseci zatvora, te goleme novčane kazne, prenosi BBC.

'Ovaj je napad na tuljane bešćutan i kukavički, osobito na novorođenčad i mladunce, bespomoćne da se obrane od nekoga tko ih napada palicom ili nekim sličnim predmetom', rekao je regionalni službenik  Dave Hayes.'Činjenica da su se ljudi u više navrata vraćali na lokaciju kako bi poubijali još kojeg malog tuljana, ukazuje na krajnje kukavički čin.', dodaje Hayes.

Ministrica zaštite okoliša Kate Wilkinson apelirala je na javnu pomoć u pronalasku odgovornih za napad.

'Više sam nego zgrožena. Ovo nije samo nasilni čin. U nekoliko dana zatući 23 tuljana na smrt jest vrlo namjeran čin. Čovjek se mora zapitati kakvo je stanje uma čovjeka koji je sposoban za toliko brutalan i okrutan napad', rekla je ministrica.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene