Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubijeno sedmero

Krvavi pohod u Nizozemskoj: Prijetio da će raznijeti još tri centra

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mladić koji je jučer ušao u trgovački centar u Nizozemskoj i ubio sedmero ljudi je 24-godišnji Tristan van der Vlis. Prije nego što je samom sebi presudio, prijetio je da će raznijeti još tri centra.

U malenom gradu Alphen aan den Rijn 46 kilometara od Amsterdama, Tristan je živio s ocem. Tristan je prije krvavog pohoda na šoping centar napisao i oproštajnu poruku koju je pronašla nejgova majka.

Pročitajte i ovo Ivica Puljak, gradonačelnik Splita Moguća koalicija s DP-om? Puljak za Dnevnik Nove TV: "Prvi cilj je maknuti HDZ, a potom od Hrvatske napraviti modernu europsku zemlju" Ilustracija 17. ožujka Provjerili smo koje su trgovine otvorene ovu nedjelju

>> Otvorio paljbu iz strojnice po trgovačkom centru, sedmero mrtvih

U pismu navodi svoje suicidalne nakane, no ne objašnjava motiv za ubojstva nevinih građana. U automobilu je ostavio drugo pismo u kojem je napisao kako je podmetnuo eksploziv u još tri trgovačka centra. Centri su ubrzo evakuirani, no eksploziv nije pronađen. U napadu je ranjeno 16 osoba među kojima je bilo i djece, no još nije poznat njihov točan broj.

Niti brojka o poginulimanije službeno potvrđena. Dok neke agencije prenose da je poginulo šest osoba, nizozemski mediji pišu da je i sedma žrtva, koja je ozlijeđena prevezena u bolnicu, sinoć preminula.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene