Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Krvava obljetnica Arafatove smrti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sedam Palestinaca je ubijeno, a 130 ih ranjeno kad je policija Hamasa otvorila vatru na prosvjednike u Gazi nakon masovnog okupljanja u spomen na Jasera Arafata.

Do sukoba je došlo kad se na stotine tisuća Palestinaca razilazilo po završetku okupljanja koji je organizirao Fatah, stranka predsjednika Mahmuda Abasa, obilježavajući smrt povijesnog vođe Palestinaca prije tri godine.

Pročitajte i ovo Spašavanje posjetitelja iz žičare u Turskoj Ozlijeđeno deset osoba VIDEO Strašna nesreća na žičari u Turskoj: Jedna osoba poginula, još traje evakuacija zaglavljenih u kabinama Dvojica muškaraca poginula u slijetanju quadom u rijeku Bednju - 3 Tragedija Varaždinske Toplice nakon pogibije bratića zavijene u crno: "Alen je iza sebe ostavio zaručnicu, a Goran je živio s majkom"

Civilna i uniformirana milicija Hamasa otvorila je vatru na prosvjednike, među kojima su neki uzvikivali parole protiv islamističkog pokreta i bacali kamenje na policiju, rekli su
svjedoci.

'Ubojice, šijiti', uzvikivali su prosvjednici, aludirajući na podršku šijitskog Irana Hamasu.

Šest Palestinaca ubijeno je u pucnjavi a 130 ranjeno, od čega šest žena i djece, priopćeno je iz medicinskih izvora. Sedma osoba, 65-godišnjak koji je sudjelovao u prosvjedu, preminuo je u bolnici.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene