Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bez magije

Popularni Harry Potter njoj nije odgovarao! Evo što je poduzela

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Profesor Dumbledore postao je velečasni Dumbledore, a to je samo jedna od mnogih preinaka koje je uvela kućanica iz američkog gradića.

Grace Ann je kućanica koja je napisala kršćansku verziju Harryja Pottera, odnosno magiju i fantastiku iz orginalne verzije J.K. Rowling zamjenila je katoličkim vjerovanjima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna opet iznenadio izjavama Don Stojić: ''Harry Potter ubija i uništava vjeru u Boga. S tim knjigama je bolje ne imati posla'' Billy Graham (Foto: AFP) U DOBI OD 99 GODINA Preminuo Billy Graham, jedan od najutjecajnijih propovjednika 20. stoljeća

Razlog tome su bila njezina djeca koja su htjela čitati Harryja Pottera. "Nisam htjela da se pretvore u vještice, pa sam odlučila napraviti nekoliko promjena", rekla je Grace.

Harry Potter se vraća - tajanstven, oženjen i pomalo sijed!

Evo nekoliko promjena koje je uvela: Profesor Dumbledore postao je velečasni Dumbledore. Hermoina je sad Dumbledorova kćerka, a Grace Ann je opisuje kao skromnu i poslušnu, piše Yahoonews.

Izdvojeno je par odlomaka iz kršćanske verzije:  'Što je to kršćanin', nevino upita Harry trljajući cipelom čupavi, žuti tepih koji dugo vremena nije vidio usisivač.

'Kršćani su ljudi koji žele biti dobri', mudro objasni Hagrid, čučne kraj Harryja i pogleda ga ravno u oči, 'Mi želimo otići u raj kad umremo. Znaš li što je to raj, Harry?'

Harry odmahnu glavom, gledajući Hagrida širokim i radoznalim očima.

Tetka Petunija brže-bolje poklopi Harryjeve uši svojim rukama i odvratno sladunjavim glasom reče: 'Hvala na brizi, gospodine, ali on ne treba vašu religiju. On ima znanost, socijalizam i rođendane. Jeste li čuli za evoluciju? Imam odlične udžbenike o evoluciji koje vam mogu dati ukoliko želite naučiti nešto više.'

Hagrid se na to mudro nasmije: 'Evolucija je bajka. Ne vjerujete valjda u takvo što, zar ne?'

'Naravno da vjerujem', vrisnu teta Petunija.

Bila to satira ili internetska šala, ne bi bilo čudno da bude objavljeno novo izdanje Harryja Pottera, kućanice Grace Ann.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene