Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Smanjen priljev

Kroz Sloveniju do sada prošlo 280.000 izbjeglica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jučer je u slovenskim izbjegličkim centrima bilo oko 500 ljudi.

Novih 742 izbjeglica i migranata pristiglo je u utorak ujutro oko tri sata u slovensku Dobovu vlakom u pratnji hrvatske policije, a tijekom jučerašnjeg dana skoro 4300, čime se broj izbjeglica i migranata koji su u Sloveniju ušli od sredine listopada popeo na oko 280.000.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Žilet' opasnost PUSIĆ UPOZORILA EUROPSKU KOMISIJU 'Žilet žica' krši europske propise Slika nije dostupna Nije mogao ništa učiniti ČOVJEK KOJI JE IZGUBIO SVE 'More je progutalo moju ženu i sedmero djece'

Jučer je u slovenskim izbjegličkim centrima bilo oko 500 ljudi, a prebacivanje njih i onih koji će doći tijekom današnjeg dana prema Austriji se nastavlja.

Trošak koji je Slovenija imala zbog izbjeglica i migranata od početka drugog izbjegličkog vala sredinom listopada pa do 9. studenog iznosio oko 6 milijuna eura, objavilo je slovensko ministarstvo financija. U to nije uračunat trošak državnih željeznica koje su u tom razdoblju obavile prijevoze migranata u vrijednosti 2,6 milijuna eura, niti troškovi postavljanja ograde, odnosno prepreka na granici s Hrvatskom.

Makedonija dovršila gradnju ograde na granici prema Grčkoj

Ministar financija Dušan Mramor izjavio je u ponedjeljak da troškovi migracijske krize ostaju u okviru planiranih.

Vlada je u tu svrhu do sada izdvojila 12,5 milijuna eura iz stavke za migracije i iz proračunske rezerve, Europska unija dala je za te namjene 10,1 milijuna eura, a Europska razvojna banka (EDB) još 1,5 milijuna eura.

Slovenija za troškove izbjegličke krize računa i na nova europska sredstva, a sredstva za upravljanje krizom osigurana su i u proračunu za iduću godinu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene