Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kriza u Siriji

UNICEF na izdisaju: Čak 6,6 MILIJUNA djece ostaje bez zaštite?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog krize u Siriji, broj djece kojima je potrebna pomoć u zadnjih se godinu dana povećao za gotovo trećinu.

Kaos u koji je potonula Sirija svakim je danom sve dublji. Građanski rat, koji traje već tri godine ušao je u fazu u kojoj se o sredstvima za borbu, kao i metama s druge strane nišana, odavno prestalo voditi računa. Borba je to u kojoj najviše stradavaju oni najmanji - djeca.

Pročitajte i ovo Dijete s knjigom Festival knjiga "Pazi, knjiga!": Rastući trend ulaska u svijet čarolije razveselio i djecu i autore Cijene ekskurzija; ilustracija - 1 Cijene samo rastu Sezona krizmi, pričesti, maturalaca i ekskurzija - sve je poskupjelo: Pogledajte na čemu se ne štedi

Pentagon: Završen prekrcaj sirijskog kemijskog oružja

Zbog krize u Siriji, broj djece kojima je potrebna pomoć u zadnjih se godinu dana povećao za gotovo trećinu, a prema posljednjim podacima UN-ove Agencije za djecu, taj broj sada iznosi 6.6 milijuna, piše SBS.

UNICEF upozorava kako bi se unatoč velikom broju organizacija koje se bave humanitarnom pomoći, njihovi vitalni djelovi mogli ugasiti upravo zbog nedovoljno resursa.

'To su zabrinjavajući podaci, brojke koje iz dana u dan sve više rastu', rekao je Simon Ingram, glasnogovornik UNICEF-a.

UNICEF je do sada primio samo 37% od 770 millijuna, koliko je zapravo potrebno da bi se zbrinula sva djeca unutar Sirije, ali i izbjeglice u susjednim zemljama, do kraja godine.

'Od gladi će umrijeti 50.000 djece, ako se hitno nešto ne promjeni'

'Postoji zapravo vrlo realna opasnost da ćemo, kao rezultat financijske krize te nedovoljnog broja sredstava, morati srezati čak neke od naših glavnih nadležnosti i usluga kojima se bavimo', dodao je Ingram.

Posebno su zabrinuti, kako kaže, zbog predstojećih ljetnih vrućina u regiji, koje sa sobom nose borbu s nedostatkom pitke vode kao i bolesti.

Od početka rata u Siriji, koji je započeo sukobima u ožujku 2011. godine, više od 162.000 ljudi je poginulo, dok su milijuni raseljeni.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene