Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kriza oko uklanjanja smeća u Napulju se pogoršava

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Unatoč izvanrednih mjera za rješavanje krize oko uklanjanja smeća u Napulju stanje se pogoršalo jer su tijekom noći građani zapalili više do stotinu gomila smeća u gradu i napadali vatrogasce koji su pokušali gasiti požare.

Gnjevni građani Napulja gomile smeća su palili tijekom noći, a preopterećena vatrogasna služba s velikim ih je naporima uspijevala gasiti.

Pročitajte i ovo Dizalicom će ukloniti srušeni most luka zatvorena VIDEO Stigla dizalica: Počinje uklanjanje mosta u koji se zabio teretni brod Mrtvi nakon napada bande u Haitiju Vlada stanje panike FOTO Otočna država u kaosu, tijela leže po ulicama: "Ovo je užas, kao u Pobješnjelom Maxu!"

Jedna televizijska ekipa snimila je kako je na vatrogasce koji su pokušavali ugasiti zapaljeno smeće u napuljskom predgrađu Barra bacano kamenje.

"Napadaju i nas zbog brda smeća na ulicama. To nije prvi put da su nas pokušali napasti a bojim se ni posljednji", izjavio je jedna vatrogasac.

Porast temperatura pogoršao je problem smrdljivih gomila smeća koje se procjenjuje na oko 5.000 tona. Na vrhuncu krize u siječnj na ulicama Napulja, koji ima nešto više do milijun stanovnika, i okolnih mjesta nalazilo se 7.000 tona smeća.

Brda smeća se u nekim ulicama protežu stotinama metara, no stanovnici su prosvjedovali protiv plana gradske uprave da sagradi novo odlagalište smeća na rubu grada. Novi talijanski premijer Silvio Berlusconi je rekao da će kriza u vezi smeća u Napulju biti jedan od prioriteta njegove vlade koja će o tom pitanju raspravljati u srijedu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene