Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhitili trojicu u Mariboru

Kriminalna trojka ucjenjivala žene snimkama seksa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenska policija uhitila je u početku prosinca trojicu mlađih muškaraca iz Maribora pod sumnjom da su počinili kaznena djela udruživanja radi ucjena žena tajno snimljenim materijalom sa seksualnim sadržajem te za pokušaj ubojstva, objavio je mariborski dnevni list 'Večer' koji se poziva na izvore u mariborskoj policijskoj upravi.

Kriminalistička istraga pokazala je da su se uhićeni mladići u dobi između 22 i 24 godine od proljeća ove godine preko internetskih portala za intimne susrete dogovarali za sastanke sa ženama. Tražili su samo žene starije od 25 godina i to one koje imaju partnere ili supruge, ali i imovinu ili stalan posao i prihode.

Pročitajte i ovo Kuća, ilustracija Strog financijski plan Mladi par iz susjedstva sagradio kuću bez kredita: "Ne znam kako nam je ovo uspjelo..." Ilustracija Podignuta optužnica Užas u Međimurju: Konobar natjerao maloljetnika da ga oralno zadovolji, sve je i snimio

Pošto je jedan od osumnjičenika sa ženom postao intiman, tajno snimljen i prerađen materijal slali su žrtvi, prijeteći da će snimke poslati i njezinu partneru ako im ne da novac, a zahtijevali su 1500 do 10.000 eura, navodi 'Večer'.

Jedna žena je odbila platiti, pa su na internetu objavili njezine snimke

Dokazana su im tri slučaja u kojima im je uspjela ucjena, a u jednom slučaju žena je odbila platiti pa su kompromitantne snimke objavili na internetu.

Mariborski dnevni list tvrdi međutim da je ucjenjivačka trojka djelovala na širem području, a ne samo u Mariboru. Policija sumnja kako su u nekoliko mjeseci, koliko su se bavili ucjenjivanjem, ostvarili više desetaka 'kontakata' sa ženama, pa zato i druge moguće žrtve pozivaju da se jave policiji.

Dvojica od osumnjičenika planirala su i ubojstvo 24-godišnje djevojke koju su prije toga osigurali za slučaj nesreće, a ubojstvo je spriječeno pukim slučajem pa im je određen jednomjesečan pritvor. Sva trojica su pak osumnjičena za kriminalno udruživanje, ucjene i pokušaje ucjena, pravno nedopušteno snimanje slikovnog materijala te za kršenje temeljnih ljudskih prava, javljaju slovenski mediji. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene