Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NASTUPAJU NA RIAT-U

KRILA OLUJE ODUŠEVLJAVAJU 'Zasigurno će biti vrhuncem ovog događanja'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uoči poznatog zrakoplovnog showa RIAT 2016 (Royal International Air Tatoo), koji se održava u Velikoj Britaniji, i hrvatski piloti skupine "Krila Oluje" održali su probni let te oduševili domaćine.

Krila Oluje su s Plesa za zračnu luku Fairford u Engleskoj poletjela još u četvrtak ujutro, no odradili su tamo i prbni let u formaciji te oduševili organizatore svojim akrobacijama u zraku.

Pročitajte i ovo Engleska policija, ilustracija Uspostavljen kordon Drama u Engleskoj, u tijeku velika evakuacija: "Napustite područje i na vraćajte se" Abdul Shakoor Ezedi - 1 Potraga još traje Napadač koji je majku i djecu polio kemikalijom snimljen u dućanu: Ima ozljede, već je osuđen za seksualno zlostavljanje

Sam poziv Engleza da "Krila Oluje" nastupe na RIAT-u je priznanje za sebe, a riječ je o jednoj od najkvalitetnijih međunarodnih zračnih priredbi u svijetu. To će biti ujedno i prvi međunarodni nastup za obnovljenu postavu Krila Oluje.

"Iako su od dosadašnjih 122 službena nastupa,, Krila Oluje čak 41 put nastupila izvan Republike Hrvatske u 13 različitih država, ovo je zasigurno jedan od najznačajnijih trenutaka u 12-godišnjoj povijesti grupe, a posebno za moje kolege, kojima će ovo biti prvi nastup izvan Hrvatske", rekao je za portal Obris.hr vođa grupe, Damir Barišić.

Na predstavljanju ovogodišnjeg programa RIAT-a, generalni direktor poduzetničkog dijela Humanitarne zaklade Kraljevskog zrakoplovstva, Andy Armstrong, uputio je pohvalu hrvatskim letačima.

"... hrvatsko prisustvo u 2016. godini zasigurno će biti vrhuncem ovog događanja. Ne samo da će to biti prvo pojavljivanje ovog akrobatskog tima u Ujedinjenom Kraljevstvu, već će to biti i prvi put da je ovamo došla bilo koja hrvatska letjelica uopće", rekao je Armstrong.

Nedugo po dolasku Krila Oluje su odradila i probu, a njihov službeni nastupi su u 13:39 sati u subotu i u 14:42 sati u nedjelju, a u 24 minute programa, izvest će 23 elementa.

Osim šest zrakoplova PC-9 na kojima naši dečki lete na RIAT-u, stigao je naknadno i hrvatski vojni helikopter Mi-17Sh iz sastava 91. zrakoplovne baze, a bit će to prilika da Englezi vide tu modernu inačicu sovjetskog Mi-8 helikoptera, iako će naš helikopter biti samo izložen i neće aktivno sudjelovati u showu. Inače se takav helikopter ne viđa često na britanskom tlu pa razlog više da nas zamjete i po tome.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene