Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posjet visokog rizika

Kraljica Elizabeta danas u Irskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanska kraljica Elizabeta II. spremna je za prvi službeni četverodnevni posjet Irskoj.

Uočio povjesnog događaja u Dublinu se provode opsežne mjere sigurnosti, a prijetnja bombom od strane irskih diisidenata u Londonu intenzivno se istražuje, piše BBC. Radi se o posjetu za kojeg je velik broj stanovnika Irske mislio da nikada neće doći, piše CNN. Kada kraljica Elizabeta II. dotakne tlo u Dublinu, obilježit će pomirenje između dvije susjedne zemlje.

Pročitajte i ovo Željko Cvrtila Lažna dojava Bivši kriminalist o prijetnji bombom u Zagrebu: "Nije nužno da su ostali otisci prstiju. Jedna će stvar biti sasvim dovoljna" Policija u Beogradu Napeto u susjedstvu Dojave o bombama u školama: Prijetilo se i fakultetima, a ravnateljstvo jednog napravilo golemi gaf

Irska policija u svrhu kraljičine sigurnosti angažirala je 4 tisuće ljudi. Radi se o prvom posjetu takve vrste od neovisnosti Irske. Kralj George V. bio je zadnji koji je posjetio Irsku u ime Velike Britanije davne 1911. godine, kada je Irska još uvijek bila dio Ujedinjenog Kraljevstva.

>> London: Policija traga za bombom oko Buckinhamske palače

Kraljicu je pozvao republikanski predsjednik Mary McAleese, koji će kraljicu službeno dočekati u svojem domu u Dublinu. Kraljica će posjetiti fakultet u Dublinu, Ratni muzej i Croke Park stadion u kojem su 1920 godine britanske snage ubile 14 navijača i igrača. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene