Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon tragične smrti

Tragično poginulog 'kralja čokolade' zamijenit će njegov mlađi brat

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Multinacionalnu konditorsku tvrtku Ferrero nakon iznenadne smrti Pietra Ferrera vodit će njegov mlađi brat Giovanni, objavila je ta kompanija dan nakon što je 48-godišnji Pietro preminuo u Južnoafričkoj Republici, prenose agencije.

'Sada je red na bratu Giovanniju da vodi Ferrero prema još višim ciljevima', najavila je ta multinacionalna tvrtka u svom priopćenju ističući humanitarne i društvene motive poslovanja tvrtke i obitelji Ferrero. U gradi Albi, sjedištu tvrtke, odlučeno je da će na dan pogreba Pietra Ferrera biti dan žalosti u gradu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Opoziv proizvoda Povlači se popularna čokolada: Provjerite jeste li je kupili, može se vratiti Karlo III. Operirao prostatu Poznato stanje Karla III. nakon operacije: Camilla napustila bolnicu sa smješkom

>> Kralj čokolade pao s bicikla i poginuo

Gradonačelnik Maurizio Marello, objavljujući odluku o danu žalosti, istaknuo je da je tvrtka Ferrero gradu i okolnom području 'omogućila da izađu iz poslijeratne bijede', prenosi ANSA.

Datum pogreba još se ne zna

'Svaka obitelj iz područja Albe ima barem jednog člana zaposlenog u tvrtki', obrazložio je Marello i istaknuo da su zbog odluke obitelji Ferrero da u gradu zadrži sjedište i postrojenja i kada je tvrtka uvelike prerasla lokalne okvire i postala svjetska svi građani spram obitelji Ferrero razvili osjećaj naklonosti i poštovanja.

Datum pogreba Pietra Ferrera još nije određen. Pietro Ferrero preminuo je u ponedjeljak tijekom poslovnog putovanja u Južnoafričkoj Republici, vjerojatno od srčanog udara. On je tvrtku vodio zajedno s godinu dana mlađim bratom Giovannijem. Predsjednik uprave tvrtke, među čijim su proizvodima primjerice Nutella i Kinder jaja, njihov je 85-godišnji otac Michelle koji je, po časopisu Forbes, najbogatiji Talijan. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene