Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Stekao uvjete

Krajišnik traži puštanje na slobodu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Momčilo Krajišnik, ratni predsjednik Skupštine RS, kojeg je haški sud osudio na 20 godina zatvora, stekao je pravo tražiti prijevremeno puštanje na slobodu.

Krajišnikov tim za obranu priopćio je da je njihov klijent stekao pravo prema engleskom zakonodavstvu, obratiti se nadležnima u Haagu i tražiti prijevremeno puštanje na slobodu. 'Uz zahtjev za prijevremenu slobodu, Krajišnik treba predočiti mišljenje vlasti zemlje u koju će se vratiti, kako će na javno mnijenje i političku situaciju djelovati njegov povratak iz zatvora. Budući da se Krajišnik želi vrati na Pale, odlučio je obratiti se svim nivoima vlasti u BiH', stoji u priopćenju njegova tima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odsluženje zatvorske kazne Momčilo Krajišnik prebačen u Britaniju Slika nije dostupna Posjetio bolesnu majku Momčilo Krajišnik na Palama, čuva ga policija RS

>> Momčilo Krajišnik kaznu izdržava u 'Palači čudovišta'

Tim naglašava da će se Krajišnik obratiti predsjedniku RS, predsjednicima Narodne skupštine i Vlade RS, Predsjedništvu BiH, Savjetu ministara i parlamentu BiH, te svim strankama koje čini parlament BiH, kao i Općini Pale, Gradu Istočno Sarajevo, udruženjima Srpsko građansko vijeće BiH Mirko Pejanović i Demokratskoj inicijativi sarajevskih Srba Jovo Janjić.

Podsjetimo, Krajišnik je osuđen na haaškom sudu  za zločine protiv čovječnosti i nalazi se na izdržavanju kazne u britanskom zatvoru u Wakefieldu kojeg popularno zovu Palača čudovišta.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene