Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sumnje na terorizam

Kraj engleske nuklearke uhićena petorica: Išli osvetiti bin Ladena?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanska policija jučer je uhitila petoricu muškaraca u blizini nuklearne elektrane Sellafiled zbog sumnji na teroristički napad.

Uhićenja su se dogodila nakon što je premijer David Cameron pozvao Britaniju na oprez zbog potencijalnih osvetničkih napada Al Qaide zbog ubojstva njihovog vođe Osame bin Ladena.

Pročitajte i ovo Engleska policija, ilustracija Uspostavljen kordon Drama u Engleskoj, u tijeku velika evakuacija: "Napustite područje i na vraćajte se" Abdul Shakoor Ezedi - 1 Potraga još traje Napadač koji je majku i djecu polio kemikalijom snimljen u dućanu: Ima ozljede, već je osuđen za seksualno zlostavljanje

Policija je izvijestila da su muškarci u dvadesetima uhićeni nedaleko postrojenja za preradu potrošenog nuklearnoga goriva, nakon što im je policija zaustavila vozilo radi pregleda, piše Reuters. Petorica su uhićena i zadržana na temelju Zakona o terorizmu, po kojemu ih imaju pravo zadržati 48 sati.

Svi uhićeni mladići su iz Londona. 'Osumnjičeni su noć proveli u pritvoru u Carlisleu na sjeverozapadu Engleske, a jutros su premješteni u Manchester', izvijestila je lokalna policija u Cumbriji.

Istragu provodi britanska antiteroristička policija. 'U ovoj fazi nemamo saznanja o bilo kakvoj vezi s nedavnim događajima u Pakistanu', rekli su iz policije.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene