Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ozlijeđeni policajci

FOTO Kradljivac bicikla izbo tinejdžera na smrt, izbilo nasilje na ulicama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U neredima na ulicama Skopja ozlijeđeno je šest policajca, a stanje se smirilo nakon uhićenja 27 osoba, uglavnom tinejdžera.

Šest policajaca je ozlijeđeno, a 27 ljudi uhićeno u utorak kada se mirni prosvjed zbog smrti tinejdžera u Skopju pretvorio u nasilje, rekao je glasnogovornik policije.

Pročitajte i ovo Bicikl, ilustracija Hitna joj nije stigla pomoći Tragedija u Podravini: Pala s bicikla i poginula, pronašao je poštar Ukradena ogrlica, ilustracija Policija traži lopova Razbojnik u Zagrebu ženama krao nakit: Jednoj s vrata strgnuo "nekoliko tisuća eura"

Nasilje je izbilo nakon što je policija upotrijebila suzavac kako bi spriječila nekoliko stotina mladih Makedonaca da dođu do albanskog naselja, tvrdeći da je ubojstvo etnički motivirano, piše AFP.

Protesti su u Makedoniji počeli već u ponedjeljak nakon što je srednjoškolca Angela Petkovskog na smrt izbo albanski tinejdžer koji je navodno pokušao ukrasti bicikl. Ubojica je uhićen, izvijestila je policija.

Rezultat akcije 'Monstrum': Dvojica uhićena za masakr u Skopju, jedan u bijegu

Ljutiti prosvjednici na policiju i automobile su bacali kamenje, pri čemu je ozlijeđeno šest dužnosnika, a mir je uspostavljan nakon uhićenja, uglavnom tinejdžera.

Odnosi dviju zajednica u zemlji ugroženi su povremenim napetostima, posebno od sukoba između režimskih snaga i albanskih pobunjenika iz 2001. godine koji su trajali sedam mjeseci.

U kolovozu 2001. godine porpisan je mirovni sporazum koji je etničkim Albancima, koji čine 25 posto makedonskog stanovništva, dao veća prava.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene