Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kozulin prekinuo štrajk glađu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pritvoreni bjeloruski oporbeni čelnik prekinuo je 53-dnevni štrajk glađu usmjeren protiv predsjednika Aleksandra Lukašenka, objavila je njegova supruga dodajući kako se osjeća dobro.

Aleksander Kozulin, jedan od dvojice protukandidata aktualnom predsjedniku Lukašenku na izborima u ožujku, osuđen je na kaznu od pet i pol godina zatvora zbog organiziranja masovnih prosvjeda nakon objave izbornih rezultata.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Putinov saveznik Ukrajinci tvrde da su Bjelorusi ušli na njihov teritorij. Lukašenko samo par sati ranije: "Nećemo se pridružiti ruskim trupama..." Roman Protaševič - 2 PLAKAO JE Protasevič u televizijskom intervjuu hvalio Lukašenka: "Samo se nadam da ću uspjeti sve ispraviti i živjeti normalnim, povučenim životom"

Drugi protukandidat i najistaknutiji oporbeni lider Aleksander
Milinkevič u međuvremenu je primio nagradu Saharin za ljudska prava u francuskom Strasbourgu.

Zatvorski službenici ranije su objavili kako je Kozulin prekinuo štrajk glađu koji je pokrenuo 20. listopada, no njegova supruga, koja ga nije mogla posjetiti, nije u to vjerovala sve dok s njim nije razgovarala.

'Upravo sam se sa suprugom čula telefonom i rekao mi je da je odlučio prekinuti štrajk', izjavila je Irina Kozulin.

'Pije voćne sokove i zamolio me da mu donesem jabuke. Vrlo je samouvjeren i kaže kako se osjeća dobro. Sada mi je mnogo lakše', dodala je. Irina je ranije izrazila bojazan da joj supruga prisilno hrane.

Sjedinjene Države i Europska unija nisu prihvatile rezultate izbora ocijenivši da su lažirani te su zatražile puštanje Kozulina i zabranile ulazak na svoj teritorij Lukašenku i još tridesetorici dužnosnika njegova režima.

Lukašenko, koji je na dužnosti od 1994. godine, vrlo je popularan u svojoj zemlji i tvrdi da je poštedio Bjeloruse nemira koji su se dogodili u drugim nekadašnjim sovjetskim republikama.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene