Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Koštunica traži od EU dopunu sporazuma potvrdom da Kosovo pripada Srbiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbijanski premijer Vojislav Koštunica izjavio je da će podržati potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju s EU ako on bude dopunjen rečenicom koja potvrđuje da je Kosovo sastavni i neotuđivi dio Srbije.

"Poslije proglašenja jednostrane neovisnosti i protupravnog slanja misije EU na Kosovo, mi moramo dobiti odgovor od Bruxellesa što točno Srbija potpisuje s EU. Javno pozivam dužnosnike EU-a da građanima Srbije odgovore prihvaćaju li da u Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju stoji rečenica da je Kosovo Srbija", traži Koštunica.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Sporazum Srbije i Kosova Što je zapravo dogovoreno za Kosovo: Vučić se danas obraća javnosti Vladimir Putin i Aleksandar Vučić "Svjetski sukob preko naših leđa'' Srbi bijesni na Putina, tvrde da im je okrenuo leđa: "Zar ovako, braćo Rusi?"

On je kazao i da nitko nema pravo "u ime Srbije, a za račun NATO pakta, potpisati bilo kakav sporazum koji bi se sutra mogao tumačiti kao priznanje neovisnosti Kosova".

Srbijanski predsjednik Boris Tadić u ponedjeljak je istaknuo kako pridruživanje Srbije Europskoj uniji (EU) nema alternativu i da potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) donosi korist svim građanima Srbije i gospodarstvu.

Čak 80 posto građana Srbije, po Tadićevim riječima, opredijeljeno je za EU, a Vlada Srbije je "dok je bila u punom kapacitetu" jednoglasno odlučila (potkraj prošle godine) ovlastiti potpredsjednika Vlade Božidara Đelića za potpisivanje SSP-a, ako EU to ponudi Srbiji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene