Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U pritvor na 30 dana

Objavljene slike i imena terorista iz Kumanova - planirali dići u zrak most u Skopju!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Kosova Isa Mustafa osudio je događaje u Makedoniji i poručio da odgovorne treba privesti pred lice pravde.

Makedonska policija je danas objavila imena 28 osoba kojima je određen pritvor do 30 dana zbog učešća u terorističkim napadima u subotu u Kumanovu. Imena i fotografije možete pogledati OVDJE.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Postrojili ih kraj zida VIDEO Uhićenje napadača iz Kumanova: 'Ajde, uz zid! Ruke gore, mamu mu je***' Slika nije dostupna Reakcija nakon Kumanova Zaustavljanje krize uvjet Makedoniji za poticaje EU

Makedonski mediji pišu da je teroristička grupa, odgovorna za napade u Kumanovu, planirala dići u zrak kameni most u Skopju, piše vecer.mk, a prenosi Blic.

Napad je trebalo da se odigra polovinom maja, a pored mosta planirani su napadi na policiju, sud i bolnicu. Ovaj napad ubio bi veliki broj civila i pripadnika policije.

Kosovski premijer Isa Mustafa, koji je u utorak doputovao u dvodnevni posjet Sloveniji, izrazio je zabrinutost stanjem u Makedoniji nakon krvavih događaja u Kumanovu, ali je isključio mogućnost da se nasilje prelije na Kosovo.

Mustafa je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa slovenskim premijerom Mirom Cerarom, nakon njihovih uvodnih razgovora, kazao da Kosovo osuđuje sve postupke koji ugrožavaju Makedoniju i destabiliziraju regiju i da su kosovski organi spremni tijesno surađivati s Makedonijom i ostalim zemljama u regiji kako bi se istražile sve okolnosti koje su dovele do tragedije u Kumanovu.

Odgovorne je potrebno dovesti pred lice pravde, a Kosovo će djelovati tako da se stanje smiri i da ne dođe do proširenja nasilja na regiju, istaknuo je Mustafa.

'Samo netko s lošim namjerama po suživot može namjerno izazvati incident'

Naveo je da je Kosovo pojačalo kontrolu granica i da surađuje na razmjeni sigurnosnih informacija s drugim službama u regiji, s kojima je uspostavljena i koordinacija aktivnosti.

Tijekom sukoba u Kumanovu, koji je započeo u nedjelju i trajao više od 30 sati, poginulo je osam policajaca, ranjeno ih je 37, a ubijeno je 14 osoba, dok je makedonska policija njih više od 30 optužila za terorizam i ugrožavanje ustavnog poretka Makedonije.

Već ranije najavljeni dvodnevni službeni posjet Mustafe Ljubljani posvećen je bilateralnim odnosima, osobito gospodarskoj suradnji Slovenije i Kosova, a potpisat će se i sporazum o suradnji na području unutarnjih poslova. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene