Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kosovski predsjednik odbacio prijedlog o neutralnom Kosovu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Kosova Fatmir Sejdiu, koji predvodi pregovarački tim te pokrajine na razgovorima o njezinu statusu, odbacio je prijedlog predstavnika EU u međunarodnoj pregovaračkoj trojki Wolfganga Ischingera o neutralnom rješenju za status Kosova.

"Naše stajalište je poznato. Mi ne prihvaćamo nikakvo drugo rješenje osim neovisnosti Kosova", rekao je Sejdiu o Ischingerovu prijedlogu koji bi on trebao podnijeti na predstojećem sastanku izaslanstava Prištine i Beograda.

Pročitajte i ovo Albin Kurti, kosovski premijer Veliki korak Preporuka za prijem Kosova u Vijeće Europe naljutila Beograd: "Ovo je dan srama" Aleksandar Vučić o nemirima na kosovu "Vučić se priprema za invaziju, gradi baze u obliku potkove": Uznemirujuće tvrdnje uglednog britanskog lista

Ischinger je izjavio u utorak da su svi prijedlozi trojke, koju čine EU, SAD i Rusija, do sada bili odbijeni i od srpske i od albanske strane i najavio da će on i njegovi kolege iz SAD-a i Rusije tražiti dozvolu svojih vlada da prezentiraju dogovor pod radnim nazivom "neutralni status".

Taj prijedlog predviđa gospodarsku suradnju, trgovinu i zajedničku borbu protiv kriminala, ali se nigdje ne spominje status Kosova.

I ministar za Kosovo u vladi Srbije Slobodan Samardžić danas je također ocijenio kao neprihvatljiv takav prijedlog pregovaračke trojke, javljaju srpski mediji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene