Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Objavila kurdska televizija

Kosovski Albanac koji se hvalio odrubljivanjem glave ubijen u ratu za ISIL

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Džihadist je zadobio smrtonosne ozljede u borbi s kurdskim obrambenim snagama.

Kurdska televizija objavila je da je u borbama ubijen kosovski Albanac iz Kačanika Lavdrim Muhaxheri (24), koji se priključio džihadistima Islamske države i nedavno je na svom fejsu postavio fotografije kako se priprema zaklati mladog Sirijca, a potom pozira pred kamerama s odrezanom krvavom glavom.

Pročitajte i ovo Ilustracija Trpio nasilje Sanela nasmrt izbola supruga: Susjedi otkrili strahote koje su se događale godinama Ilustracija ne zna se razlog Strava usred dana: Hodao cestom s puškom u jednoj i sestrinom glavom u drugoj ruci

Ova je televizija prikazala i trenutak kada njegovi suborci njegovo tijelo stavljaju na nekakav kamion, a na trbuhu se vidi velika rana. Kako doznaje agencija Tanjug, džihadist je zadobio smrtonosne ozljede u borbi s kurdskim obrambenim snagama, ali se ne precizira mjesto borbi. Muhaxhremi je, nakon što su objavljene brutalne fotografije na kojima odrubljuje glavu sirijskom mladiću, u intervjuu tiranskom dnevniku rekao da 'nije učinio ništa više nego što su tijekom rata činili pripadnici OVK' te kako je Sirijac bio špijun i po Kuranu mu slijedi egzekucija, što je jako razljutilo Prištinu pa je zapovjedila uhićenje osoba za koje sumnja da organiziraju odlazak ili ratuju Siriji ili drugdje.

Radikalni Kosovar na Facebooku objavio sliku kako čovjeku odsijeca glavu!

Veliku pozornost izazvao je u lipnju kada je javno spalio kosovsku putovnicu, a poznat je da uz svoje govore maše po zraku s velikim nožem. Mediji na Kosovu podsjećaju da je Muhaxeri, koji sebe naziva vođom albanskih boraca pripadnika ekstremističke Islamske države, prije sudjelovanja u ratovima u Siriji i Iraku, radio za američki KFOR u bazi Bondstil na Kosovu i za NATO u Afganistanu.

Prištinski mediji su 15. kolovoza objavili da će za Muhaxehrijem biti raspisana međunarodna tjeralica, budući je Interpol prihvatio zahtjev kosovskih vlasti da se uključi u sustav potrage. Osnovni sud u Uroševcu traži ga 'zbog sumnje da je počinio terorističko djelovanje i organizirao skupinu koja odlazi ratovati u Siriju i Irak''. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene