Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kosovske institucije i političari podržavaju slanje misije EU-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Službena Priština pozdravila je danas načelni dogovor čelnika Europske unije, postignut na summitu u Bruxellesu u petak, o slanju na Kosovo civilne misije EU-a koja bi zamijenila UNMIK.

Misija od 1800 policajaca, sudaca i istražitelja trebala bi pomagati kosovskim vlastima da postupno preuzmu ovlasti misije UN-a, koja je u pokrajini raspoređena od 1999. godine.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić bizaran šou Vučić u bizarnom nastupu objašnjavao tko sve napada Srbiju, kojim oružjem: "Imam materijale..." Problemi s vojnim helikopterima - 4 Potvrđeno Dnevniku Nove TV Opet problemi s vojnim helikopterima: Na obje letjelice u NATO misiji na Kosovu utvrđena neispravnost

"Vlada Kosova odluku o slanju civilne misije EU-a na Kosovo smatra pozitivnim korakom i snažno podržava", izjavio je glasnogovornik kosovske vlade Avni Arifi.

Visoki dužnosnik Demokratske partije Kosova Hashima Thacija, Enver Hoxhaj, rekao je da odluka o slanju misije Europske unije pokazuje da "neovisno od procesa u Vijeću sigurnosti UN-a, Bruxelles, Washington i zapadna Europa će u cijelosti podržati neovisnosti Kosova, u skladu sa sporazumom Marttija Ahtisaarija".

Dužnosnica Srpskog nacionalnog vijeća središnjeg Kosova Rada Trajković izjavila je da je bila kakva misija koja dolazi na Kosovo na bazi Rezolucije 1244 Vijeća sigurnosti UN-a prihvatljiva i za srpsku zajednicu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene