Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kosovska skupština donijela deklaraciju protiv srbijanskih izbora na Kosovu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kosovska Skupština danas je donijela deklaraciju u kojoj se ističe da na Kosovu ne bi trebalo dopustiti održavanje srbijanskih općinskih izbora 11. svibnja.

Kosovski predsjednik i premijer Fatmir Sejdiu i Hashim Thaqi, kao i predstavnici UNMIK-a, ranije su već izjavili da srbijanski općinski izbori i njihovi rezultati neće imati nikakve posljedice na Kosovu.

Pročitajte i ovo Xhelal Svecla Sudionici su identificirani Kosovski ministar unutarnjih poslova priziva podnošenje tužbe protiv napadača u Banjskoj: "Ta skupina bavila se kriminalnom djelatnošću i ranije" Eksplozija na Kosovu - 2 Policija na terenu VIDEO Eksplozija na Kosovu: Bačena ručna bomba pored motela, ima ozlijeđenih

Zamjenik premijera Hajredin Kuqi je izjavio je Vlada neće uporabiti silu kako bi spriječila održavanje izbora koje Srbija planira unatoč protivljenju kosovskih institucija i međunarodnih predstavnika.

"Imamo potporu UNMIK-a i jamstva da se na Kosovu ne mogu formirati tijela lokalne vlasti na temelju tih srbijanskih izbora", kazao je Harjedin Kuqi i ponovio da su ti izbori "nelegalni i nelegitimni".

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene