Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podlegao ozljedama

Kosovo: Umro policajac ranjen u neredima na sjeveru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kosovski policajac je jučer navečer podlegao ozljedama koje je bio zadobio u neuspjelom pokušaju prištinske policije da preuzme nadzor nad dvama graničnim prijelazima na području pod srpskom kontrolom, priopćila je tamošnja policija.

31-godišnji policajac Enver Zumberi, otac troje djece, ranjen je u glavu kada je na policijski konvoj zapucano na području pod srpskim nadzorom. Njegov kolega ranjen u eksploziji bombe liječi se u kliničkom centru u Prištini, ali mu život nije ugrožen.

Sukob je izbio kada je kosovska policija pokušala tijekom noći zauzeti granične prijelaze Jarinje i Brnjak na sjeveru Kosovske Mitrovice pod srpskim nadzorom kako bi zaustavila krijumčarenje koje uzima sve više maha i proširila suverenitet na sjever zemlje.

Napad specijalne policije u kojemu su korištena oklopna vozila naredio je premijer Hashim Thaci pošto je njegova vlada zabranila uvoz svih srbijanskih proizvoda, a Srbija odbila priznati kosovske carinske žigove potrebne za prekograničnu trgovinu.

Europska unija i Sjedinjene Države kritizirale su taj čin, rekavši da se vlada u Prištini trebala konzultirati sa zapadnim saveznicima koji imaju 6.000 vojnika na kopnu kako bi očuvali mir 11 godina pošto je Kosovo proglasilo neovisnost od Srbije. Jučer navečer, slovenski vojni konvoj poslan je na to područje radi očuvanja mira. (Hina)

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Braća Veselinović Srbija: Uhićen organizatori nemira na prijelazima s Kosovom Slika nije dostupna Okupljaju se Srbi Napeto na Kosovu: Carinici, policajci i Eulex čuvaju granice

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene