Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tadić u samostanu

Kosovo: Pojačane mjere sigurnosti, u Dečanima prosvjed Albanaca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nekoliko stotina Albanaca u organizaciju Udruge veterana Oslobodilačke vojske Kosova za zapadni dio Kosova prosvjedovali su u srijedu navečer u središtu Dečana na krajnjem zapadu Kosova zbog dolaska predsjednika Srbije Borisa Tadića u samostan Visoki Dečani, javili su lokalni srpski mediji.

Kako se navodi, sudionici prosvjeda najavili su i blokadu ceste koja vodi ka samostanskom kompleksu gdje se okupljaju pravoslavni vjernici na obilježavanju Badnjaka po julijanskom kalendaru. Glasnogovornik Kosovske policije za regiju Peči, Zeqir Kelmendi, rekao je da nije upoznat s planovima za blokadu ceste prema samostanu i potvrdio da je prosvjeda bilo ali da se većina okupljenih razišla. 'U središtu Dečana okupilo se nekoliko stotina Albanaca koji su potom krenuli prema samostanu, ali su zaustavljeni na prvom punktu KFOR-a. Tu su se zadržali desetak minuta, izvikivali razne parole a onda su se vratili natrag. U gradu je još nekoliko njih ali sve protiče bez incidenata', rekao je Kelmendi.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić o nemirima na kosovu "Vučić se priprema za invaziju, gradi baze u obliku potkove": Uznemirujuće tvrdnje uglednog britanskog lista Aleksandar Vučić bizaran šou Vučić u bizarnom nastupu objašnjavao tko sve napada Srbiju, kojim oružjem: "Imam materijale..."

On je kazao da je na svim putevima koji vode prema samostanu Visoki Dečani pojačana nazočnost Kosovske policije i KFOR-a i da su mjere sigurnosti tako podignute na najvišu razinu. Veliki broj vjernika stigao je u samostan još tijekom prijepodneva ali se zbog Badnje večeri i Božića očekuje dolazak još vjernika iz raznih krajeva Kosova i Srbije. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene