Obavijesti Video Pretražite Navigacija
MMF dodijelio

Kosovo dobio zajam od 108,9 milijuna eura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Međunarodni monetarni fond objavio je da je Kosovu dodijelio pomoć od 108,9 milijuna eura tijekom 18 mjeseci.

Upravno vijeće Fonda odobrilo je tu pomoć, koja je načelno bila najavljena još u svibnju, navodi se u priopćenju ove međunarodne organizacije sa sjedištem u Washingtonu. Kosovo može već sada povući 22,1 milijun eura od MMF-a, ostatak iznosa treba biti progresivno deblokiran ovisno o napredovanju u mjerama ozdravljenja javnih financija na koje se obvezalo.

Pročitajte i ovo Ilustracija porast za 2,6 posto Rusko gospodarstvo iznenadilo MMF: "To je ratna ekonomija" Aleksandar Vučić bizaran šou Vučić u bizarnom nastupu objašnjavao tko sve napada Srbiju, kojim oružjem: "Imam materijale..."

>> MMF pohvalio Vladin program gospodarskog oporavka

Do tada srbijanska pokrajina, Kosovo je svoju neovisnost proglasilo u veljači 2008. što je do sada priznalo blizu 70 zemalja no ne i Ujedinjeni narodi, što nije spriječilo MMF i Svjetsku banku da prime tu zemlju u članstvo u lipnju 2009. godine. Pomoć MMF-a omogućit će za vlasti u Prištini deblokadu financiranja od strane Svjetske banke i Europske unije. Međunarodni sud pravde (ICJ) u Den Haagu treba u četvrtak objaviti savjetodavno mišljenje o legalnosti proglašenja kosovske neovisnosti.  (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene