Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zatvorska i novčana kazna

Korištenje Facebooka će postati zločin?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uskoro bi se za korištenje Facebooka moglo dobiti 30 dana zatvora i novčana kazna od 500 dolara.

No, bez brige, Facebook će u tom slučaju biti kažnjiv samo za one koji već jesu u zatvoru. Južna Karolina bi mogla postati prva država koja će obnovu Facebook statusa iz zatvora smatrati zločinom. Krijumčarenje mobitela je sve češće pa se tako svako malo može vidjeti aktivnost zatvorenika na popularnoj društvenoj mreži.

Pročitajte i ovo Riječki karneval Filmski scenarij Nevjerojatan plan za bijeg iz zatvora u Rijeci: Iskopali tunel, htjeli se izgubiti među maškarama Ilustracija Stravičan zločin Sedmorica silovala 13-godišnjakinju, njezinog dečka prisilili da sve gleda: "Preklinjem vas, nemojte me povrijediti, pustite me"

>> Facebook uvodi reklame koje prate vaše statuse

Ukoliko nekog zatvorenika uhvate na Facebooku može dobiti 30 dana dodatne zatvorske kazne, uz novčanu kaznu od 500 dolara, piše The Huffington Post. Ilegalnim će se smatrati i ako neka druga osoba zatvoreniku otvori profil. Pravni stručnjaci kažu da ove kazne krše pravo na slobodan govor zatvorenika, iako se koriste mobitelima koji im nisu dozvoljeni.

Demokrat Wendell Gilliard, koji je predložio zakon, rekao je da se žrtve zločina ne bi trebale brinuti da li će osoba koja im je naudila biti online i prijetiti im.

Žrtve u strahu, a prijatelji bodre zatvorenike

19-godišnji Islam Dunn, zatvorenik koji koristi Faceboook iz zatvora, je s grupom muškaraca prije dvije godine pokušao opljačkati obitelj Tarangie Tyler. Tada su joj i ubili muža. Tyler se s petero djece preselila u sigurniji dio grada, no, sada se boji da bi joj Dunn mogao prijetiti preko Facebooka. 'Zastrašujuće je čuti da jedan od njih ima profil na Facebooku. Zbog zločina koji su počinili, mislim da ne bi trebali imati Facebook', rekla je Tyler.

S druge strane, Dunnova prijateljica misli da je vrlo važno što mu na taj način može dati podršku da izdrži u zatvoru. U kalifornijskom zatvoru prošle je godine zaplijenjeno oko 11.000 mobitela od zatvorenika, nakon čega su uveli ometanje signala.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene