Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ujedinit će se Sjeverna i Južna Koreja?!

Kontroverzne posljedice klimatskih promjena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uvođenje i vojnih mjera moguće je uslijed katastrofalnih promjena vremena do 2020. godine, predviđanja su Ministarstva obrane SAD-a.

Zbog drastičnih promjena vremena u sljedećih osam godina, Vlade bi mogle uvesti izvanredne mjere, stoji u zaključku izvještaja 'Prognoza vremena: 2010. – 2020.' koji je u posjedu američkog ministarstva obrane.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vizije budućnosti Evo kako su se kroz 20. stoljeće mijenjala predviđanja o 21. stoljeću Slika nije dostupna Crne prognoze Arktik za 30 godina ostaje bez leda!?

Peter Schwartz i Douglas Randall, profesionalni futurolozi i autori izvještaja tvrde da je zbog globalnih klimatskih promjena moguća destabilizacija političkog poretka na planeti. Destabilizacija proizlazi iz gladi koja bi uslijed drastičnih klimatskih promjena zavladala Europom, a pojačano bi bilo i suparništvo atomskih država zbog resursa vode.

>> Ne možemo zaustaviti porast razine mora!

Sve to moguće je zbog prirodnih promjena oceana koji će početi živjeti drugim zakonima. Tvrde da će se Europa, Azija i Sjeverna Amerika početi smrzavati, a u južnoj hemisferi će biti još toplije. Podsjetimo, ove je godine u SAD-u najmanje 42 ljudi već umrlo od velikih vrućina. U nekim dijelovima te zemlje, temperatura je prelazila 40 stupnjeva. U Sant Louisu, u saveznoj državi Missouri, izmjereno je i 46 stupnjeva.
Prema znanstvenicima, Zemlja je već iskusila slično prije 8.200 godina. To je razdoblje poznato pod nazivom 'malo ledeno doba', te je trajalo od 1300. do 1850. godine. Zbog takvih vremenskih uvjeta, stanovnici su morali napustiti Grenland, a vikinška je civilizacija nestala, piše Weather in the USA. Samo između 1315. i 1319. glad odnijela desetke tisuća života.

Broj vremenskih nepogoda, kao što su obilne padaline i toplinski udari bit će česte pojave u budućnosti, izjavio je i ruski stručnjak Aleksej Kokorin. 'Razlog tome je ljudski utjecaj na klimu, uslijed čega dolazi do klimatskih promjena. Stručnjaci procjenjuju da će se u narednih 20 godina povećati za četiri puta učestalost opasnih meteoroloških pojava', kaže Kokorin.

Na geopolitičkoj pozornici, znanstvenici vjeruju, mogli bi vidjeti kontroverzne događaje. Tako bi SAD i Kanada mogle postati jedna država, zajedno braneći granice. Sjeverna i Južna Koreja mogle bi ući u savez, stvoriti jedan entitet, visoko razvijenu tehnologiju i nuklearno oružje. Europa bi mogla početi djelovati kao jedinstveni blok, kako bi riješila probleme migracije između pojedinih europskih zemalja te obranu protiv agresora.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene