Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Samuel Žbogar:

'Konferencijom na Brdu kod Kranja započet dijalog'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šef slovenske diplomacije je rekao da shvaća osjetljivost Srbije i njene razloge zbog nepojavljivanja na konferenciji.

Slovenski ministar vanjskih poslova Samuel Žbogar ocijenio je, za beogradski dnevnik 'Večernje novosti' od srijede, da je regionalna konferencija na Brdu kod Kranja bila uspješna jer je započet dijalog u regiji. Žbogar je istaknuo da je njegova zemlja sve učinila kako bi Srbija sudjelovala na konferenciji, ali da u tome nije uspjela, zbog čega veoma žali.

Pročitajte i ovo Na kuću Irfana Čengića bačena ručna bomba, ilustracija Očevid u tijeku Šok u Sarajevu: Na kuću načelnika bačena bomba Slika nije dostupna Pitanje Kosova Ljubljana bijesna zbog Vučićeve izjave: Pozvali srbijansku veleposlanicu na razgovor

'Dijalog je uvijek važan da bi se ostvarilo povjerenje koje bi dovelo do mirnije situacije. Veoma žalimo što Srbija nije došla. Pokušali smo iznaći način da bi sudjelovala. Ovaj put nismo uspjeli. Ali, ovo je bio prvi susret, ne i posljednji. Već smo se dogovorili za sljedeći skup', dodao je.

Upitan razumije li razloge zbog kojih Srbija nije nazočila skupu, šef slovenske diplomacije kazao je kako shvaća da je to bio vrlo osjetljiv trenutak zbog očekivanja presude Međunarodnog suda pravde u Haagu o Kosovu, te da je Srbija zbog toga možda još osjetljivija. Žbogar je izrazio očekivanje da će na predstojećoj konferenciji Europske unije i zapadnog Balkana u Sarajevu, koju će organizirati EU, sudjelovati i Srbija i Kosovo. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene