Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Reakcije na teroristički napad

Komšić: Trenutak napada na veleposlanstvo SAD-a nije slučajan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić izjavio je u petak kako je napad na američko veleposlanstvo u Sarajevu bio istodobno i napad na BiH kao državu i na sve njene građane a istodobno je upozorio kako trenutak kada je on izveden ne može biti slučajan.

'Naša zemlja nije utočište terorista, niti naša zemlja i naši narodi podržavaju bilo šta što može ugrožavati mir, sigurnost i bilo čiji život', stoji u Komšićevoj izjavi dostavljenoj medijima.

Komšić ističe kako je, prema dostupnim informacijama, napadač strani državljanin koji je odranije poznat sigurnosnim službama i to ne samo u BiH nego i u drugim državama.

Napadač je 23-godišnji militantni islamist iz Sandžaka u Srbiji, kojeg su sarajevski mediji identificirali kao Mevlida Jašarevića iz Novog Pazara.

Pročitajte i ovo Učenici se oprostili od ubijenog Farisa Pendeka Tragedija u Sarajevu Učenici se oprostili od ubijenog prijatelja Farisa, objavili njegove posljednje riječi koje slamaju srce Sarajevo Alarmantno stanje Sarajevo je drugi najzagađeniji grad na svijetu: Zbog kvalitete zraka godišnje umre 3300 ljudi



'Ovaj teroristički čin dogodio se kada u BiH borave i ministri vanjskih poslova Izraela i Palestine, u specifičnom danu, a vjerojatno u nakani da se ozbiljno poljulja ugled BiH kao sigurne zemlje', upozorava Komšić.

Predsjedatelj Predsjedništva BiH ocijenio je kako su službe sigurnosti kao i sve policijske agencije u Bosni i Hercegovini sposobne jamčiti sigurnost svim američkim građanima kao i diplomatskim predstavnicima te su spremne preduzeti sve mjere da bi se ta sigurnost ostvarila. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene