Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Strašne ispovijesti

Istražuje se hram strave - 'Ako ste vrištali, nitko ne bi došao!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dok su javno propovijedali seksualnu apstinenciju, yoga gurui u svojim su hramovima orgijali; s djevojčicama, dječacima, ženama...

Posebna komisija u Australiji istražuje brojne slučajeve silovanja i zlostavljanja djece koja su se dogodila u Mangrove yoga hramu tijekom 70-tih i 80-tih godina prošlog stoljeća.

Hram smješten sjeverno od Sydneya osnovao je guru iz Indije koji je začetnik Satyananda Yoga pokreta u svijetu.

Komisija je saslušala do sada devetero svjedoka. Jedna je žena opisala kako je Swamiju Akhandanandi dovedena kada je imala sedam godina. Skinuo ju je, zarezao joj grudi, polizao krv s njih i potom imao s njom seksualni odnos, što je bila u stvari inicijacija, piše News.au.com.

'Ako ste vrištali u hramu, nitko ne bi došao', kazala je, ustvrdivši da su njezinom silovanju prisustvovala još petorica muškaraca, swamija.

Navela je kako ju je zlostavljao i Guru Satyananda Saraswati, koji je danas pokojni.

'Sjećam se kako je ležao na meni. Mučno mi je kada se sjetim da su me učili da je on bog', ispričala je komisiji.

U hram je došla s majkom i sestrom, no ona je bila 'odabrana'. Vjerovala je da su to povlastice. Dok su javno propovijedali seksualnu apstinenciju, yoga gurui u svojim su hramovima orgijali. Mnoge su djevojčice ostajale trudne, a vodili su ih u Calcuttu na pobačaje.

Pročitajte i ovo Amit Soussana 55 dana torture "Držali su me okovanu u dječjoj sobi. Natjerao me da maknem ručnik i prislonio mi pištolj na čelo" Travel blogeri Fernanda i Vincente Horor na putovanju Dramatična objava popularnih blogera: "Večeras su je grupno silovali, njih sedmorica, kurvini sinovi!"

Još jedna svjedokinja, Bhakti Manning, tvrdi da ju je Satyananda zlostavljao na osobito okrutan način, kada je imala samo 15 godina, i to u prisutnosti drugih žena, a u nekoliko navrata silovala su je još dva swamija.

Djecu ubijaju u učionicama, otimaju ih, muče, siluju i prodaju kao robove

No, najšokantnije je bilo svjedočenje Swamijeve sluškinje, Shishy, koja je guruu dovodila mlade djevojke na seksualnu inicijaciju, a vjerovala je da je to dobro za njihov 'duhovni razvoj'. Svakodnevno je gledala kako siluje djevojčice, no nije mislila da je to nešto loše.

Djeca koja su bila u hramu tvrdila su da ih je Shishy, koja je bila po hijerarhiji odmah iza gurua, toliko udarala da su neka izgubila vid i sluh, a nekima je lupala glavom u zid.

Ona je pak kazala komisiji kako je morala piti Swamijev urin kao 'kontracepcijsko sredstvo', kako joj je guru vaginu razrezao škarama i seksualno je zlostavljao dvocijevkom. Ljubavnica mu je postala 1974. kada je imala 16 godina, a u hramu je ostala do 1985. godine. Imala je dva pobačaja, od kojih je jedan napravila sama. Swami ju je najčešće kažnjavao tako što joj je madeže rezao nožem, a kada je imala 25 godina natjerao ju je na seksualne odnose s 14-godišnjakom. No, ostala je s njim i nakon što je napustila hram.

Swami je osuđen za nedolično ponašanje s dvjema djevojčicama, no ubrzo je pušten jer je Vrhovni sud srušio presudu. Umro je 1998. od posljedica alkoholizma.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene